HHX Engelsk A | 18. august 2021

I denne opgavehjælp får du hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk A på HHX fra den 18. august 2021. 

Assignment 1 tager udgangspunkt i et kort videoklip og beder dig om at finde 10 eksempler på ord, som tilhører det semantiske felt 'optimism'. Herefter skal du bestemme ordklassen på alle 10 ord. Vi giver dig hints til at finde gode eksempler og vurdere deres ordklasse ud fra sammenhængen.

Assignment 2 giver dig et tekstuddrag og beder dig om at udføre fire forskellige underopgaver. Først bliver du bedt om at beskrive det grammatiske område, som fire understregede teksteksempler relaterer sig til. For hvert af de fire eksempler skal du desuden forklare den grammatiske regel, som gør sig gældende. Dernæst skal du finde eksempler på både ligefrem og omvendt ordstilling og forklare reglen, der bestemmer ordstillingen i hvert eksempel. Efterfølgende skal du finde og nedskrive eksempler på verballed i præteritum, præsens og futurum. Til sidst skal du lave en syntaktisk analyse af en sætning. Vi giver dig hints til at løse alle fire underopgaver korrekt.

Assignment 3 beder dig om at skrive en e-mail på vegne af den skotske kvæg- og fåreavler MacGregor Meat, som er blevet kontaktet af en restaurant i London, der gerne vil have en fast levering af økologisk og bæredygtigt kød. Vi giver dig hints og gloser, som kan hjælpe dig med at formulere en e-mail, der dækker alle relevante punkter. 

Assignment 4 lader dig vælge mellem to underopgaver. I 4A skal du skrive et argumentative essay om emnet minimum wages in the US ud fra seks forskellige kilder. I 4B skal du skrive et analytical essay om Boris Johnsons tale “PM speech at COP 26 Launch: 4 February 2020”. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske punkter i hver opgave, og vi giver dig forslag til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under de tre første opgaver, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse opgaverne selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

HHX Engelsk A | 18. august 2021

[3]
Bedømmelser
  • 03-09-2022
    Givet af HHX-elev på 3. år
  • 20-04-2022
    Givet af HHX-elev på 3. år
  • 11-03-2022
    Givet af HHX-elev på 3. år