[1]

HF Engelsk B | 3. december 2019

I denne opgavehjælp får du hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk B på HF fra den 3. december 2019. 

Assignment 1 giver dig et kort tekstuddrag og beder dig om at omskrive alle verber i præteritum (datid) til præsens (nutid). Vi giver dig hints til at finde de relevante verber og bøje dem korrekt.

Assignment 2 beder dig om at finde eksempler på fire forskellige ordklasser i et kort klip fra en podcast. Vi giver dig hints til, hvordan du kan identificere de forskellige ordklasser i klippet. 

Assignment 3 beder dig om at finde ti substantiver (navneord) i et kort videoklip, som herefter skal bøjes i både ental og flertal. Vi giver dig hints til både at spotte substantiverne og bøje dem korrekt. 

Assignment 4 giver dig et antal brudstykker af sætninger, som skal sættes sammen til to grammatisk korrekte og meningsfulde tekster om to forskellige emner. Vi giver dig hints til at sortere brudstykkerne og sætte dem i korrekt rækkefølge. 

Assignment 5 beder dig om at skrive en høflig e-mail som svar på et opslag fra Oxfam Books. Samtidig får du en liste over ord, som skal indgå i din besvarelse. Vi giver dig hints til at formulere dig i høfligt sprog og indflette de obligatoriske ord på en god måde.  

Assignment 6 beder dig om at skrive summary, short analytical essay og discussion. Du kan vælge imellem tre underopgaver: 6A handler om novellen “The Splinter” af Rob Carlson, 6B handler om emnet influencers, og 6C handler om kortfilmen “Sundays” af José Andrés Cardona. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske analysepunkter i hver opgave, og vi giver dig idéer til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under de fem første opgaver, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse opgaverne selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Du kan også læse mere om genren short analytical essay i vores guide til skriftlig eksamen i Engelsk B på HF. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

HF Engelsk B | 3. december 2019

[1]
Bedømmelser
  • 28-10-2022
    Givet af HF-elev på 2. år