HF Engelsk B | 18. august 2021

I denne opgavehjælp får du hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk B på HF fra den 18. august 2021. 

Assignment 1 giver dig et kort tekstuddrag og beder dig om at omskrive alle verber i præsens (nutid) til præteritum (datid). Vi giver dig hints til at finde de relevante verber og bøje dem korrekt. 

Assignment 2 giver dig et kort lydklip og beder dig om at finde fire eksempler på ord i fem forskellige ordklasser. Vi giver dig hints til at finde ordene og sortere dem korrekt efter ordklasse.

Assignment 3 beder dig om at bestemme ordklassen på 7 understregede ord i et kort tekststykke. Bagefter skal du udskifte hvert ord med et synonym, som passer ind i tekstens sammenhæng. Vi giver dig hints til at bestemme ordklasserne og vælge passende synonymer.

Assignment 4 giver dig 12 brudstykker, som skal sættes sammen til to grammatisk korrekte og meningsfulde sætninger. Vi giver dig hints til at sortere brudstykkerne efter emne og sammensætte dem i den korrekte rækkefølge. 

Assignment 5 beder dig om at skrive en e-mail til din udlejer, hvor du klager over dit badeværelses tilstand ved indflytning. Du får også en liste med syv ord, som skal inkluderes i din besvarelse. 

Assignment 6 beder dig om at skrive summary, short analytical essay og discussion. Du kan vælge imellem tre underopgaver: 6A handler om novellen “The Inevitable” af Daniel A. Hoyt, 6B handler om to non-fiction-tekster om emnet career and passion, og 6C handler om kortfilmen “Viral” af Donald Broida. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske analysepunkter i hver opgave, og vi giver dig idéer til at skabe sammenhæng i besvarelsen.

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under de fem første opgaver, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse opgaverne selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Guide til skriftlig eksamen i Engelsk B på HF

I denne guide kan du få et overblik over skriftlig eksamen i Engelsk B på HF. Her kan du finde en detaljeret gennemgang af denne prøveform. Du får også gode råd til, hvordan du forbereder dig bedst muligt, samt hvad du skal være særlig opmærksom på under selve eksamen.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

HF Engelsk B | 18. august 2021

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.