Videoklip: Gift ved første blik

På denne side får du først et resumé af tekst 4c, ”Videoklip: Gift ved første blik” fra DR. Dernæst gennemgår vi de vigtigste virkemidler i videoen og giver dig hjælp til, hvordan du kan inddrage videoen som eksempel i din opgave.

Resumé

Videoklippet viser et uddrag af introduktionen til programmet Gift ved første blik. Klippet fortælles af en voice over, som beretter om, hvad man vil komme til at se og hvilke præmisser programmet hviler på. Fortælleren angiver, at deltagerne har gjort alt for at finde kærligheden, men at de ikke har fundet den endnu. 

Deltagerne skal være med i et eksperiment, hvor de har sagt ja til at blive gift med en person, de ikke har mødt før. I klippet vises korte klip med interviewpersonerne samt programmets eksperter, som kommenterer på de samfundsmæssige betingelser for singletilværelsen. Klippet gør meget ud af at introducere eksperterne samt de forskellige personer, der skal deltage.

Virkemidlerne iscenesætter programmet som alvorligt og dokumentarisk

I programmet gøres der brug af forskellige virkemidler, der skal få programmet til at fremstå alvorligt og seriøst. Der anvendes en central fortæller,...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind