Analyse

På de følgende undersider kan du læse vores analyse af novellen “Bjerge som hvide elefanter” af Ernest Hemingway, hvor vi dækker de allervæsentligste analysepunkter:

Husk, at du ikke skal komme slavisk ind på alle disse ting i din egen analyse, men udvælge netop de punkter, der er relevante for din opgave eller din forberedelse. Der kan også sagtens være pointer, som vi ikke har med i vores analyse.

Uddrag

Her får du et uddrag fra afsnittet om miljø:

Det sociale miljø

I 1920’erne var Spanien, hvor “Bjerge som hvide elefanter” foregår, forholdsvist velstående, fordi det havde været neutralt i 1. verdenskrig. Dog var det også et diktatur mellem 1923 og 1930 efter et statskup accepteret af kongen.

På den tid var abort ulovligt i både Spanien og USA. Det er derfor, den amerikanske mands udtalelser, der opfordrer Jig til at få aborten, virker hykleriske: ”- Det er faktisk en meget nem operation, Jig, sagde manden. - Det er egentlig slet ikke nogen operation”. (s. 258, l. 29-30)

Jig og amerikaneren er engelsktalende. At de rejser meget indikerer, at det i tiden var ret almindeligt for amerikanere at rejse gennem Europa. Den amerikanske mand taler også spansk og interagerer med bartenderen, hvilket antyder, at han måske har boet i Spanien i et stykke tid.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind