Podcast

Her kan du lytte til en podcast om filmen En kongelig affære. I podcasten går vi tæt på filmen og hjælper dig med at analysere og fortolke den, så du kan få en god start på dit arbejde.

Du kan høre mere om:

00:00 Introduktion

01:18 Opbygning og handling

18:00 Fortælleteknik

21:00 De vigtigste personer og relationer

30:30 Miljøskildringer

34:00 Filmiske virkemidler

43:55 Fortolkning og tema

Du kan høre Jon (cand.mag. i Engelsk og Filosofi) og Michael (cand.mag. i Dansk og Filosofi). Signe er vært.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Vi skal tale om "En kongelig affære", som er en film af Nikolaj Arcel fra år 2012, og det Jon og Michael, som er redaktører i Dansk, som jeg har med til at tale om filmen. Jon, kan du til en start  lige opridse for os, hvad det er for en film, vi har at gøre med med?

Ja, hvis man skal starte med tale lidt genre, så kan man sige, at det er et periodedrama. Det er en film, der er baseret på nogle historiske begivenheder, som faktisk har fundet sted. Men det er stadigvæk fiktion, fordi at de tager sig en helt masse friheder i forhold til det specifikke, og de ændrer på nogle detaljer, så det passer bedre med den historie, filmen gerne vil fortælle, eller gør det mere underholdende. Man har jo heller ikke historisk data om, hvad præcis folk sagde til hinanden. 

Så det er sådan baseret på nogle historiske begivenheder omkring en meget interessant periode i Danmarkshistorien, hvor denne her hoflæge Struensee på en måde, vi kommer ind i detaljerne senere, får faktisk nærmest enevældig magt i landet. Fordi han på forskellige måder får nogle muligheder for at stå for lovgivning og tage noget autoritet fra kongen, og det gør han så i samarbejde med dronningen, Caroline Mathilde. Og så har de også en affære kørende. Så det er en dramatisk periode, hvor der virkelig sker noget både politisk og personligt. Og det er så det, de har valgt at bruge som udgangspunkt for denne her film, fordi de tænkte, at der kunne komme en spændende historie ud af det.

Man kan vel sige, at den den overordnet tematiserer oplysningstiden i Danmark, og hvordan at oplysningstiden egentlig kommer lidt forsinket til landet.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind