Den optimale forberedelse

Den optimale forberedelse til din eksamen kan inddeles på tre forskellige områder. Erfaringer viser, at hvis du følger disse tre trin, så vil du være godt forberedt til din skriftlige eksamen i afsætning. Hvis du er ordentligt forberedt, vil du også i højere grad kunne bruge al din tid inde til selve eksamen på at lave en besvarelse, som sikrer dig en høj karakter. De nedenstående tre punkter vil være der, hvor du skal lægge dit primære fokus under forberedelsen til din skriftlige eksamen:

1. Planlægning og strategi

Inden du skal til den skriftlige eksamen i afsætning, bliver du nødt til at have lagt dig en plan for, hvordan du har tænkt dig at gribe mulige opgaver an. De tidligere gennemgåede opgavetyper giver dig et overblik over, hvordan disse kan løses og struktureres til din eksamen. Disse skulle meget gerne give dig en strategi for, hvordan du skal tackle forskellige opgavetyper.

Du er også nødt til at have gjort dig et overblik over pensum, så du er klar over, hvad du kan blive stillet overfor. Herudover vil det være en god idé at tage en del noter til pensum inden eksamen, så du på denne måde ikke skal bruge nær så meget tid på at slå op i dine teoribøger.

2. Lav en værktøjskasse / Skabeloner

Dette er måske ét af de vigtigste råd overhovedet. Til en skriftlig eksamen er det supervigtigt at have en bred vifte af modeller (tabeller og grafik) klar til at sætte ind i din eksamensbesvarelse. Det er spild af brugbar tid, hvis du eksempelvis skal sidde og fumle med at lave et fint skema inde til eksamen.

Studienet har lavet en basisværktøjskasse med en række skabeloner, som du kan downloade og tage med til skriftlig eksamen i afsætning:

Denne værktøjskasse kan du så supplere efter eget behov. 

I udarbejdelsen af din værktøjskasse kan det i få tilfælde være en god idé at produ...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind