Podcast

Her kan du høre en podcast om Morten Nielsens digt ”Døden”. Podcasten hjælper dig med at analysere og fortolke digtet.

Vi går i dybden med digtet, så du kan få en god start på dit arbejde med det. Du kan høre mere om dette:

00:00 Introduktion til digtet og komposition

01:30 Analyse af strofe 1-2

06:55 Analyse af strofe 3-5

12:55 Fortolkning og perspektivering

Medvirkende

Line (cand.mag i Dansk og Engelsk)

Kasper (ph.d i Litteraturhistorie)

Signe (vært)

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Vi skal tale om ”Døden”, som er et digt af Morten Nielsen fra 1943, og det er Kasper og Line, som er redaktører i Dansk, som jeg har med til at tale om digtet. Kasper, kan du give os en kort introduktion til, hvad det er for et digt, vi har at gøre med? 

Ja, det er nok ikke nogen overraskelse, at det er digt, der handler om døden, ud fra titlen, og det er også første ord i digtet. Sådan helt kort, er der noget erindrende hos jeget, der tænker tilbage på, hvordan hans forhold var til døden, da han var dreng. Og så hvordan det er nu. Nu er dødsbevidstheden meget mere til stede, hvor han er ung voksen, end da han var dreng. Det går vi meget mere ind i, når vi ser nærmere på de enkelte strofer.

Men også helt kort om formen på digtet, så er der fem strofer, og selvom opsætningen godt kan forvirre lidt med linjerne, så er der fire verslinjer i hver strofe. Nogle gange så er de brudt lidt op, så det ser ud, som om der er flere. Men der kan man se, at der er lavet sådan nogle indryk, der skal vise, at de lange linjer bare er brudt op over to linjer. 

Vi kan også se det her med, at det er fire linjer, fordi der er et fast rimmønster. Så der en vis traditionel form over digtet. Det er et rimmønster, hvor verslinje to og fire har enderim...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind