DIGTOPLÆS­NING I GHETTOEN

Her får du hjælp til at analysere digtet “DIGTOPLÆSNING I GHETTOEN” af Yahya Hassan. Først finder du en podcast, hvor du kan lytte til vores analyse af digtet. Herefter følger et grundigt resumé og ordforklarklaringer til digtet samt baggrundsinformation og arbejdsspørgsmål. I analysen har vi udvalgt de mest relevante analysepunkter, der understøtter den samlede fortolkning og perspektivering, som du finder til sidst i analysehjælpen.

“DIGTOPLÆSNING I GHETTOEN” stammer fra digtsamlingen YAHYA HASSAN 2, som blev udgivet i 2019. Det er Yahya Hassans anden digtsamling, og den handler en hel del om konsekvenserne af udgivelsen af hans første digtsamling, YAHYA HASSAN, fra 2013.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag af analysehjælpen:

Digtets budskab kan være, at berømmelsens pris er meget høj

Der er ikke noget klart budskab i et digt som “DIGTOPLÆSNING I GHETTOEN”. Digtet virker som en situationsrapport og skaber en særlig stemning, men lader ikke til at ville sige os noget bestemt. 

Vi kan dog godt tolke os frem til et skjult eller implicit budskab i digtet. "DIGTOPLÆSNING I GHETTOEN" viser os nemlig, at berømmelsens pris er meget høj.Hverken digtets fortæller eller andre personer i digtet forklarer os, at berømmelse kan være ødelæggende, men jeget udstråler det gennem sin opførsel. 

Han søger beskyttelse i det intellektuelle miljø, men beskriver det alligevel distanceret og med ironi. Han slutter med at beskrive, hvordan han selv ligger i fosterstilling i en anden families barneseng. Det viser os, at han er bange og søger tryghed, men hans beskrivelser af det intellektuelle miljø viser samtidig, at han ikke føler sig hjemme der. 

Vi kan tolke jegets fremstilling af sig selv som et udtryk for, at han har mistet noget vigtigt gennem den berømmelse, der også har gjort ham til genstand for dødstrusler. Det er følelsen af at kunne være i fred. Den følelse findes ikke i digtet. Jeget har helt tydeligt behov for fred og tryghed, men finder det ikke.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

DIGTOPLÆSNING I GHETTOEN

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.