Podcast

Her kan du lytte til vores analyse af “DIGTOPLÆSNING I GHETTOEN” af Yahya Hassan. I podcasten diskuterer vi, hvordan digtet kan forstås og tolkes. Podcasten giver dig en god introduktion til digtet, som kan hjælpe dig med din egen analyse og fortolkning.

I samtalen fokuserer vi først på baggrunden for digtet og forklarer bl.a., hvorfor det er vanskeligt at adskille jeget i digtet fra forfatteren, Yahya Hassan. Det er meget almindeligt at skelne mellem jeget i en litterær tekst og forfatteren til teksten, men i “DIGTOPLÆSNING I GHETTOEN” er det tydeligt, at jeget og forfatteren ligner hinanden rigtig meget.

I podcasten taler vi også om, hvordan du kan læse digtet som et digt om berømmelsens pris. Yahya Hassan blev hurtigt meget kendt for sine digte og deres kritik af islam og de lukkede indvandrermiljøer i Danmark. Det førte til voldsomme reaktioner, bl.a. dødstrusler mod ham. 

Truslerne mod forfatteren er baggrunden for “DIGTOPLÆSNING I GHETTOEN”, der beskriver de mange sikkerhedsforanstaltninger ved en bestemt oplæsning. “DIGTOPLÆSNING I GHETTOEN” tematiserer den frygt og udsathed, som digtets jeg føler, og som for mange mennesker hører med til dét at være berømt.

Medvirkende

Kasper (ph.d. i Litteraturhistorie)

Michael (cand.mag i Dansk og Filosofi)

Signe (vært)...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind