Eksempelbesvarelse

Her finder du Studienets bud på en god besvarelse af delprøvens opgaver. Husk: Vi anbefaler, at du først læser disse svar, når du har prøvet at løse opgaverne selv!

Opgave A

1. The police are sure about that they have found the right man.

Rettet sætning: The police are sure that they have found the right man.

Forklaring: Man må aldrig have en præposition såsom about efterfulgt af en that-sætning. Her løses problemet ved at fjerne præpositionen.

2. … 

 

Opgave B

Opgave B1

a. A man and a woman have been shot dead in north London, sparking a manhunt for a gunman who remains on the run.

… 

 

Opgave C

Her ser du Studienets bud på en stilistisk analyse af de to tekststykker i opgave C. For at vise dig flere aspekter, som du kunne tage fat på i din egen stilistiske analyse har vi her skrevet en tekst, der er noget længere end du behøver.

De to tekster behandler det samme emne, men adskiller sig i deres sprogvalg og kommunikationssituation. Tekst 1 er en videnskabelig artikel fra en encyklopædi, mens tekst 2 formodentlig er et blogindlæg for sproginteresserede, og derfor mere populærkultur-orienteret. … 

Opgave D

Her finder du Studienets eksempel på en oversættelse af teksten i opgave D. Husk at der kan være mange korrekte måder at oversætte en tekst på, så du skal ikke lade dig slå ud, hvis din oversættelse ikke ligner vores helt præcist.

In May 2016 London got a new mayor. Hereby Sadiq Khan became the first Muslim mayor in a … 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind