Delopgave B: Konkurrence og arbejde | Samf A

Velkommen! Du har klikket ind på vores opgavehjælp til delopgave B: Konkurrence og arbejde fra eksamenssættet ”Konkurrence”, som blev brugt til skriftlig eksamen i samfundsfag A på STX d. 30. august 2017. Eksamenen var med internetadgang. Vores opgavehjælp består af tre dele:

Første del består af tre kapitler:

  1. I ”Spørgsmål 2” giver vi dig en grundig gennemgang af spørgsmålets enkeltdele, herunder spørgsmålstype, spørgsmålsformulering, beregninger og supplerende materiale.
  2. I ”Forstå bilaget” forklarer vi, hvordan det statistiske materiale i form af tabeller og figurer i B1 skal aflæses.
  3. I ”Hjælp til at besvare spørgsmål 2” hjælper vi dig med at strukturere og besvare spørgsmål 2. Vi giver dig en vejledning til, hvilke pointer du kan komme ind på i din besvarelse af spørgsmål 2. Vi giver dig også idéer til relevante beregninger samt hjælp til, hvordan man foretager dem. Vi kommer også med eksempler på, hvilket supplerende materiale du kan inddrage.

Anden del har også tre kapitler:

  1. I ”Spørgsmål 3” følger vi dig igennem spørgsmålsformuleringens enkeltdele, så du er sikker på, at du forstår spørgsmål 3, inden du går i gang med at skrive. Vi fokuserer på spørgsmålstypen, spørgsmålets formulering, modtageren og anvendelse af viden.
  2. I ”Forstå bilaget” hjælper vi dig med at forstå videoklippet i B2. Vi giver dig en grundig gennemgang af, hvad der bliver sagt, så du er sikker på, at du ikke har misset en vigtig pointe.
  3. I ”Hjælp til at besvare spørgsmål 3” guider vi dig igennem én måde at besvare spørgsmål 3. Vi giver dig ét eksempel på en struktur du kan følge og en udførlig guide i, hvilke økonomiske argumenter du kan anbefale Anders Samuelsen at bruge.

Tredje del består at vores egen eksempelbesvarelse af delopgave B. Det betyder, at vi har besvaret delopgave B ud fra de råd vi har præsenteret i opgavehjælpens to første dele. Du kan bruge eksempelbesvarelsen som inspiration til din egen besvarelse samt som et eksempel på, hvordan opgavehjælpens råd kan føres ud i praksis.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Delopgave B: Konkurrence og arbejde | Samf A

[1]
Bedømmelser
  • 19-12-2023
    Givet af 3.g'er på STX