Det Konservative Folkeparti

Konservatives historie

Det Konservative Folkeparti hed oprindeligt Højre. Ordet højre har været brugt om konservative grupperinger i Rigsdagen allerede fra 1848, men det er først omkring 1870’erne, at der var tale om et egentligt parti. Højre repræsenterede godsejere og borgerskabet. Partiet sad i både Folketinget og Landstinget, men havde i mange år flertal i Landstinget på grund af den privilegerede valgret. Den privilegerede valgret i Landstinget betød, at man kun kunne stemme til Landstinget, hvis man var en mand, der var 40 eller ældre og som enten havde en årlig indtægt på 1200 rigsbankdaler eller en årlig skattebetaling på 200 rigsbankdaler.

Den privilegerede valgret forsvandt med ændringen af grundloven i 1915. I 1916 blev Højre til Det Konservative Folkeparti. Partiets første partiprogram handlede blandt andet om folkekirkens rolle i samfundet, beskyttelse af den private ejendomsret og forsvar.

Konservatives storhedstid var i 1980’erne, hvor Poul Schlüter var konservativ statsminister fra 1982-1993 og pa…

...

Konservatives ideologi

Det Konservative Folkeparti er et konservativt parti, der vægter familien, traditioner og kultur højt. Partiet mener, at man skal forandre for at bevare. Det kommer til udtryk ved et fokus på at at værne om danske værdier og den danske kultu…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind