Cubakrisens konsekvenser

Cubakrisen fik blandede konsekvenser. Mens forholdet mellem USA og Sovjetunionen blev forbedret lidt, var der også en utilfredshed for alle involverede i krisen. For Sovjetunionen og for Castros Cuba var der også nogle negative langsigtede konsekvenser.

Efter krisen skete der en forbedring i forholdet mellem de to supermagter. I 1963 holdt Præsident John F. Kennedy en tale, hvor han anerkendte Sovjetunionens bedrifter og det sovjetiske folks lidelser under 2. verdenskrig. Talen blev modtaget godt af Sovjetunionens premierminister Nikita Khrusjtjov, og i juli 1963 aftalte han en traktat om forbud af (nogle typer) atomprøvesprængninger med USA og Storbritannien.

Fidel Castro, hvis krav blev ignoreret under krisen, var skuffet over, hvad han opfattede som manglende støtte fra Sovjetunionen under krisen. Men forholdet mellem Sovjetunionen og Cuba forblev godt, og Fidel Castro besøgte Sovjetunionen kun seks måneder efter krisen.

Cuba var påvirket af USA’s embargo og blev i høj grad afhængig af økonomisk assistance fra Sovjetunionen. Gennem finansiel hjælp og USA’s løfte om ikke at invadere Cuba lykkedes det...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind