Podcast

Her kan du lytte til en podcast, som hjælper dig med at analysere dokumentaren "Blodets bånd". Dokumentaren er instrueret af Christian Sønderby Jepsen og Pernille Bervald Jørgensen i 2013.

Du kan høre mere om:

00:00 Resumé

03:00 Komposition

06:50 Personerne og deres relationer

22:15 Miljøfremstillingen

23:45 Virkemidler

32:20 Fortolkning og perspektivering

Du kan høre Jon (cand.mag. i Engelsk og Filosofi) og Kasper (ph.d. i Litteraturhistorie), som er redaktører i Dansk på Studienet. Signe er vært.

Her har du et uddrag fra podcasten:

Vi skal tale om "Blodets bånd", som er en dokumentar fra år 2013, der er instrueret af Christian Sønderby Jepsen og Pernille Bervald Jørgensen. Og det er Jon og Kasper, som er redaktører i Dansk, som er med til at tale om dokumentarfilmen. Kasper, hvad er det for en dokumentar, vi har at gøre med her?

Jamen, det er en hård film om omsorgssvigt, misbrug og et eller andet sted også sådan et forsøg på at undersøge en familiehistorie. Vi følger denne her meget specielle og på nogle måder karismatiske mand, Svend Åge, der har utroligt mange børn, 16 i alt mener man. Det i hvert fald sådan, det bliver præsenteret. De første otte er fra en eller anden fortid, hvor han rejste rundt med et tivoli, og så er der er fire fra et tidligere ægteskab og fire fra det her ægteskab, der nu, mens vi følger ham, er ved at gå i opløsning.

Han ligger i skilsmisse med Gitte, og skilsmissen går lige igennem i det år, vi følger. Vi følger ham, men egentlig er hovedfokus ham og hans børn, der forsøger at forstå. Altså de de yngste børn, han har, de tre af dem. En af dem har han ikke kontakt til, skal det siges. Men de tre af dem og Svend Åge selv forsøger at forstå, hvad der egentlig skete, da de blev tvangsfjernet en del år tilbage.

Han søger aktindsigt i sin sag og får også på et tidspunkt ret tidligt i filmen en hel kasse med med dokumenter, som de så på forskellig vis sådan går igennem. Og vi får også præsenteret nogle af dokumenterne sådan direkte. Der er sådan nogle nogle nærbilleder, hvor forskellige passage er fremhævet og bliver læst op af forskellige stemmer.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind