A-niveau

På de næste sider finder du vores vejledning til den mundtlige eksamen i Biologi A. Eksamen i mundtlig Biologi A er en 24-timers eksamen. Vi opridser, hvordan 24 timers-eksamen foregår, og hvordan du kan forberede dig til din eksamen. Du får også et eksempel på en eksamensopgave, og vi gennemgår, hvordan du kan planlægge en præsentation af opgaven til eksamen.

Her kan du læse et uddrag af kompendiets vejledning til, hvordan du forbereder din præsentation under 24-timers eksamen

Opgaven indeholder typisk en til to store artikler eller cases. Du får også en række mindre bilag – primært figurer, som du kan bruge til at understøtte informationerne i din præsentation.

Læs artiklen

Du skal nu læse den artikel (eller de, hvis der er flere), som følger med din opgave.

Noter de vigtigste pointer

Artiklen handler om et bestemt emne inden for din opgaves overordnede tema. Noter artiklens vigtigste pointer. Du skal referere til pointerne i din præsentation for at besvare eksamensopgaven fyldestgørende.

...

Tjek din baggrundsviden

Hvis du ikke har læst alt det relevante stof i pensum, bør du gøre det nu. Noter undervejs de informationer, som eksamensopgaven spørger ind til, og som du skal bruge i den præsentation. 

Herunder kan du se en liste over emner, som er relevante at læse op på for at besvare vores opgaveeksempel. Læs om emnerne i din lærebog eller ved at klikke dig videre til vores forskellige kompendier i Biologi A fra listens links. Kompendierne giver dig en overordnet gennemgang af en stor del af stoffet i dit pensum...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind