[4]

Biologi mundtlig eksamen

Her er vores vejledning til den mundtlige eksamen i Biologi A, B og C. Du kan læse om, hvordan din eksamen foregår, og hvordan du kan forberede dig. Du får også et eksempel på en eksamensopgave, og vi viser dig, hvordan du skriver en disposition og planlægger din præsentation af eksamensopgaven.

Vælg dit niveau fra listen for at komme til den rette del af eksamensvejledningen:

 1. Vejledning til Biologi A mundtlig eksamen
 2. Vejledning til Biologi B mundtlig eksamen
 3. Vejledning til Biologi C mundtlig eksamen

Her kan du læse et uddrag af kompendiets tekst om, hvordan eksamen i Biologi A forløber

Eksamen forløber ved, at din lærer ca. fem dage før eksamen offentliggør de opgaver, som du kan komme op i (ca. 15-20 forskellige opgaver). Hver opgave har et emne og en kort tekst. Opgaverne dækker tilsammen nogenlunde alt det stof, som I har arbejdet med i jeres Biologi-undervisning.

Dagen inden du skal op til eksamen, skal du møde op på skolen og trække en af disse 15-20 opgaver. Til opgaverne hører desuden en række bilag, som du ikke kender i forvejen. Bilagene er typisk en til to større artikler eller cases samt en række figurer.

Nu får nu mindst 24 timer til at gå hjem og forberede dig til eksaminationen i denne opgave. Selve eksaminationen varer ca. 30 minutter, og her er der ikke nogen forberedelsestid. Til eksamen skal du...

 

Her kan du læse et uddrag af kompendiets tekst om, hvordan du forbereder dig til eksamen i Biologi B eller C

Hvis du har tid, kan du læse pensum igennem, allerede inden din lærer offentliggør eksamensopgaverne uden bilag. Eksamensopgaverne kommer tilsammen omkring nogenlunde hele pensum i Biologi. Hvis du har læst pensum, kender du altså på forhånd alt baggrundsstoffet, som du skal bruge i eksamensopgaverne, og som lærer og censor kan spørge ind til under eksamen.

Tjek pensum

Du finder pensum som en del af din undervisningsbeskrivelse i Biologi på f.eks. skolens hjemmeside eller Lectio. Spørg din lærer, hvis du er i tvivl. Undervisningsbeskrivelsen opridser alle de forløb, I har arbejdet med i Biologi. Beskrivelsen viser samtidig, hvilke materialer I har arbejdet med inden for hvert emne. Materialet udgør tilsammen dit pensum i Biologi, medmindre andet er angivet.

Når du kender opgaverne

Din lærer fortæller dig på forhånd, hvornår eksamensopgaverne i mundtlig Biologi er tilgængelige på f.eks. skolens hjemmeside. Din lærer offentliggør opgaverne i relativt god tid inden eksamen – typisk ca. fem dage inden. Du kan se et eksempel på et eksamensspørgsmål til Biologi på siden om eksamensspørgsmål...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Biologi mundtlig eksamen

[4]
Bedømmelser
 • 03-04-2023
  Givet af HF-elev på 1. år
 • 06-12-2022
  Givet af 2.g'er på STX
 • 01-12-2022
 • 18-06-2022
  Givet af 2.g'er på STX