B-niveau

Dette er vores vejledning til den mundtlige eksamen i Biologi B på STX og HTX. Vejledningen gennemgår, hvordan den mundtlige eksamen foregår, og vi giver dig gode råd til forberedelsen til din Biologi B-eksamen. Vi giver dig også et eksempel på en eksamensopgave og viser dig, hvordan du kan planlægge en præsentation af opgaven til eksamen.

  1. Sådan forløber eksamen
  2. Eksamensspørgsmål
  3. Forberedelse
  4. Eksaminationen

Her kan du læse et uddrag af vejledningen til, hvordan du kan forberede dig inden eksamen

Vi vil nu se på, hvordan du kan forberede dig på at trække en bestemt opgave til eksamen. Her er et eksempel på, hvordan en eksamensopgave uden bilag kan se ud:

[...]

Du kan nu overveje, hvad du skal inddrage i din præsentation, hvis du trækker opgaven til eksamen. Tænk over, hvilke emner der er relevante at komme ind på, og gæt evt. på, hvad de ukendte bilag viser.

Herunder er en liste med bud på emner, som du sandsynligvis skal fortælle om, hvis du trækker opgaven. Du kan læse op på de relevante emner i din lærebog eller ved at klikke dig videre til vores forskellige kompendier i Biologi B fra listen. Kompendierne giver dig en overordnet gennemgang af en stor del af stoffet i dit pensum.

[...]

Opstil dispositioner

Notér det centrale stof, mens du læser op til hver opgave. Dine noter er et godt udgangspunkt for at opstille dispositioner til opgaverne. En disposition er en oversigt over, hvordan du præsenterer en opgave til eksamen. Dispositionen er typisk på stikordsform, og den opridser, hvilket stof du vil inddrage i din præsentation, og hvilken rækkefølge du vil præsentere stoffet i.

Du kan se et eksempel på en disposition til en eksamensopgave i mundtlig Biologi B på siden om dispositioner...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind