Biologi A STX - Vejledende opgavesæt 1 - Efterår 2012

Her finder du vores vejledende besvarelse af opgavesæt 1 fra efteråret 2012 i Biologi A på STX. Opgaverne i sættet er løst af vores fagredaktør i Biologi.

Bemærk: Opgave 2 - Endosymbiose er identisk med opgave 2 i eksamenssættet fra 6. juni 2012. Find Studienets besvarelse af opgaven her.

Her kan du se et uddrag af Studienets besvarelse af opgave 4.5 om biokonservering:

Vurder, hvilke undersøgelser der bør foretages, inden der gives tilladelse til anvendelse af mælkesyrebakterier til biokonservering.

Man bør udføre en række undersøgelser, inden der gives tilladelse til anvendelse af mælkesyrebakterier til biokonservering.

F.eks. bør man undersøge mulige bivirkninger ved indtagelsen af mælkesyrebakterier. Man ved, at mælkesyrebakterier kan producere bakteriociner, som dræber andre bakterier, og derfor bør man undersøge, om en øget andel af mælkesyrebakterier i tarmen kan være til skade for nogle af de øvrige nyttige bakterier, der lever her. Dog vil der sandsynligvis ikke være sundhedsmæssige problemer forbundet med at indtage mælkesyrebakterier tilsat kosten som biokonservering, da mange madvarer – f.eks. mælkeprodukter – i forvejen indeholder en stor mængde mælkesyrebakterier.

Derfor bør man især undersøge, om mælkesyrebakterier kan bruges til...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Biologi A STX - Vejledende opgavesæt 1 - Efterår 2012

[1]
Bedømmelser
  • 21-09-2020
    Givet af 3.g'er på STX