[43]

Argumentations­analyse

Dette er Studienets vejledning til argumentationsanalyse – det vil sige, analysere og karakterisere argumentation og argumentationsformer i en tekst. Ud over at vise dig, hvordan du griber en argumentationsanalyse an, så er den også god at læse, hvis du vil have overblik over og forstå de faglige udtryk, som er relevante, når du laver en argumentationsanalyse.

Modellen til argumentationsanalyse er velegnet for dig, som skal analysere sagprosatakster som artikler, taler, debatindlæg osv. Her tager vi udgangspunkt i analyse af en tekst, men den kan også bruges ved analyse af mundtlige taler, foredrag, politiske debatter osv.

Argumentation er et begreb, som dækker over mange forskellige tale- og skrivehandlinger. Grundlæggende handler det at argumentere om at overbevise andre om bestemte synspunkter. Det kan ske i form af en forhandling, i en debat, i videnskabelig bevisførelse, i et ræsonnement i artikel osv. Men det sker faktisk også til hverdag i de fleste almindelige samtaler, vi har med hinanden

Vejledningens struktur

Vejledningen består af et indledende kapitel, hvor vi forklarer, hvad en argumentationsanalyse er for en størrelse, og hvor vi kommer ind på, hvordan du laver en god argumentationsanalyse.

Dernæst indeholder guiden to modeller til argumentationsanalyse, som du kan benytte, når du skal analysere argumentationen i en tekst. De to analysemodeller er:

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Argumentationsanalyse

[43]
Bedømmelser
 • 17-12-2015
  Givet af 3.g'er på STX
  I min SRP har jeg skulle give en argumentationsanalyse af David Camerons extremism speech, hvor denne vejledning har været til kæmpe hjælp. Tusind tak! Læs det grundigt og fokuser på det essentielle i din opgave. Kan anbefales på det stærkeste.
 • 17-11-2016
  Givet af HF-elev på 2. år
  Super dejligt at få hjælp til lige netop en argumentationsanalyse, som vi fik får i dansk, jeg troede simpelthen jeg måtte opgive men dejlig med lidt hjælp til forståelsen..
 • 03-04-2018
  Fin opgave med god struktur og med velovervejet sprogbrug.
 • 04-04-2017
  Givet af HF-elev på 2. år
  God hjælp og ærgerligt man ikke kan downloade det ned.
  Hej. Tak for din bedømmelse. Du kan downloade vores webbøger med vores App. Læs mere her. Med venlig hilsen Jeppe/Studienet.dk
  Givet af: Studienet.dk redaktionen