[43]

Argumentations­­analyse

Dette er Studienets vejledning til argumentationsanalyse - det vil sige, analysere og karakterisere argumentation og argumentationsformer i en test. Ud over at vise dig, hvordan du griber en argumentationsanalyse an, så er den også god at læse, hvis du vil have overblik over og forstå de faglige udtryk, som er relevante, når du laver en argumentationsanalyse.

Modellen til argumentationsanalyse er velegnet for dig, som skal analysere sagprosatakster som artikler, taler, debatindlæg osv. Her tager vi udgangspunkt i analyse af en tekst, men den kan også bruges ved analyse af mundtlige taler, foredrag, politiske debatter osv.

Argumentation er et begreb, som dækker over mange forskellige tale- og skrivehandlinger. Grundlæggende handler det at argumentere om at overbevise andre om bestemte synspunkter. Det kan ske i form af en forhandling, i en debat, i videnskabelig bevisførelse, i et ræsonnement i artikel osv. Men det sker faktisk også til hverdag i de fleste almindelige samtaler, vi har med hinanden

Vejledningens struktur

Vejledningen består af et indledende kapitel, hvor vi forklarer, hvad en argumentationsanalyse er for en størrelse, og hvor vi kommer ind på, hvordan du laver en god argumentationsanalyse.

Dernæst indeholder guiden tre modeller til argumentationsanalyse, som du kan benytte, når du skal analysere argumentationen i en tekst. De tre analysemodeller er:

Argumentationsanalyse på 15 minutter

Har du brug for at danne dig et hurtigt overblik over de væsentligste begreber og opgaver vedrørende argumentationsanalyse, så anbefaler vi vores lyn-vejledning:

Argumentationsanalyse på 15 minutter

Skal du have et hurtigt overblik over, hvordan man laver argumentationsanalyse? Så får du det med Studienets "Argumentationsanalyse på 15 minutter". I denn...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Argumentations­analyse

[43]
Bedømmelser
 • 25-02-2013
  Givet af Studerende på 3. år
  Rigtig god model til analyse af argumentation!! Anbefales på det stærkeste
 • 29-01-2013
  Givet af 3.g'er på STX
  Rigtig god vejdledning til min kronik
 • 03-04-2018
  Fin opgave med god struktur og med velovervejet sprogbrug.
 • 04-04-2017
  Givet af HF-elev på 2. år
  God hjælp og ærgerligt man ikke kan downloade det ned.
  Hej. Tak for din bedømmelse. Du kan downloade vores webbøger med vores App. Læs mere her. Med venlig hilsen Jeppe/Studienet.dk
  Givet af: Studienet.dk redaktionen