Delprøve 2

Til denne delprøve skal du skrive et dagbogsindlæg på spansk om aktivisme og dit eget forhold til det. Du skal skrive teksten som et dagbogsindlæg eller et indlæg på en personlig blog. I dit indlæg skal du tage udgangspunkt i, at du i sommer har rejst rundt i Mexico og oplevet aktivisme og protester mod uretfærdighed af forskellig karakter. Du skal også skrive om dine egne tanker om politisk aktivisme og om du kender til politisk aktivisme i Danmark. Du skal inddrage Tekst A fra delprøve 1, og mindst én af teksterne B, C og D. Her gennemgår vi alle teksterne for dig og giver forslag og hjælp til, hvordan du kan inddrage dem i dit eget indlæg. Når du skriver dit indlæg, skal du huske at du i dette tilfælde skriver som en der har rejst rundt i Mexico. Du må gerne udtrykke din egen personlige holdning til emnet.

Til eksamen kan du ud over et dagbogsindlæg komme ud for at skulle skrive følgende genrer:

- En artikel: Her ville du skulle skrive en tekst, der behandler et bestemt emne, med det formål at informere en bestemt modtagergruppe.
- Et brev: Her ville du skulle skrive som en bestemt afsender til en bestemt modtager, der altid vil fremgå af opgaveformuleringen. Et brev kan både være formelt og uformelt, men du vil altid skulle skrive det som en mail.
- Et læserbrev: Her ville du skulle skrive som en læser af en avis, der enten skal udtrykke en personlig holdning eller behandle et vigtigt samfundsproblem.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind