Activismo

Her finder du Studienets opgavehjælp til “Activismo”, der er titlen på eksamenssættet til den digitale eksamen fra 22. maj 2019 for Spansk A på STX.

Ud over at give dig hjælp til både delprøve 1 og 2, gennemgår vi også opgavesættets enkelte dele for dig, herunder de tilhørende tekster, så du får et godt overblik over eksamensættets grammatiske opgaver og temaer.

Læs også vores vejledning til den skriftlige eksamen i Spansk A på STX.

Uddrag

Her ser du et uddrag fra vores vejledning til Delprøve 1 fra opgave 4:

Forklaring

1 – b: 1 hører sammen med b, da der i teksten på linje 1 står: ”…se reúnen en Guadalajara para bordar pañuelos con los nombres de las víctimas del crímen organizado…”. Altså broderer aktivisterne i Guadalajara lommetørklæder med ofres navn på for at gå imod uretfærdighed.
2 – f: 2 hører sammen med f, da vi tidligere kom frem til, at de broderer ofrenes navne på lommetørklæderne.
3 – e: 3 hører sammen med e, da der i teksten på linje 12-13 står: ”Simbolozan la esperanza que tienen sus familiares”. Altså symboliserer den grønne farve håb.
4 – h: 4 hører sammen med h, da der i teksten på linje 20 står: ”Fundamentalmente queremos conservar la memoria de estas víctimas”. Altså er det at brodere en måde at bevare og fortælle om ofrene for volds minder.
5 – a: 5 hører sammen med a, da der i teksten på linje 1 står: ”Decenas de personas se reúnen en Guadalajar para bordar…”. Altså er det dusinvis af mennesker der gerne vil protestere ved at brodere.
6 – g: 6 hører sammen med g, da vi tidligere kom frem til, at dusinvis af mennesker broderer lommetørklæder.
7 – c: 7 hører sammen med c, da der i teksten på linje 8 står: ”…bordados en hilo rojo…”, altså at lommetørklæderne er broderet med rød tråd, og på linje 11 står: ”Tres de los pañuelos fueron elaborados en hilo verde…”. Altså er nogle af lommetørklæderne broderet med grøn tråd.
8 – d: 8 hører sammen med d, da der allerede er et bøjet verbum i sætning  8. Derfor ved vi, at den sætning, som 8 skal sættes sammen med skal være en sætning med et verbum i infinitiv, og e er den eneste mulighed.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Activismo

[1]
Bedømmelser
  • 03-03-2022
    Givet af HHX-elev på 2. år