SRP om Grunge i Musik A og Samfundsfag A

 • STX 3.g
 • SRP (Samfundsfag A, Musik A)
 • 10
 • 25
 • 8510
 • PDF

SRP om Grunge i Musik A og Samfundsfag A

Studieretningsprojekt (SRP) om grunge i musik A og samfundsfag A.

Dette SRP indeholder en redegørelse af diverse samfundsfaglige begreber som identitetsdannelse, kultur og ungdoms-/subkultur, med henblik på relevante sociologiske teoretikere som Anthony Giddens og Thomas Ziehe samt en redegørelse for grungekulturens opståen og karakteristika.

I opgaven er også en sammenlignende analyse af to Nirvana sange; Lithium og Rape me, med relation til relevant sociologisk teori og en analyse af musikken og musikernes udtryk.

Til slut indeholder opgaven en diskussion om grungens betydning for unge og deres identitet samt konsekvenserne af, at kulturen gik fra subkultur til mainstream.

Studienets kommentar

Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

1. Indledning 1
2. Samfundsfaglige begreber, subkulture og grunge 1
2.1 identitetsdannelse 1
2.2 kultur 3
2.3 ungdoms-/subkultur 3
2.4 grunge 5
3. Musisk komparativ analyse og relation til sociologisk teori 6
3.1 lithium og rape me af nirvana 6
3.1.1 lithium 6
3.1.2 rape me 10
3.1.3 sammenligning af rape me og lithium 14
3.2 relation til sociologisk teori 14
3.3 musikkens og musikernes udtryk og identitet som subkultur 15
4. Konsekvenserne af grungens udvikling fra subkultur til
Mainstream 15
4.1 betydningen for unge og deres identitet 16
4.2 subkultur til mainstream 17
5. Konklusion 18
6. Litteraturliste 19
7. Bilag: 21

Uddrag

Indledning:

Vi kommer fra regnvåde Seattle, i slut 80'erne og start 90'erne, og en humørsyg, usoigneret og indebrændt generation er ved at komme frem. Pigerne måtte ikke længere have nedringede toppe på og skjorten skulle op af bukserne… Det var nu at det ”slackede” udtryk begyndte at blive introduceret. En modreaktion på at alt er muligt bliver skabt, og populærmusikken står til forandring. En helt subkultur med en ufattelig energi og angstfyldt musik er ved at træde frem. Den forvrængede guitar, de tunge trommer og den syrede tekst blev moderne og nu stod de unges identitet over for forandring. Formålet med denne opgave er at se sammenhængen mellem grunge og dens betydning for unge. I denne opgave vil jeg redegøre for samfundsfaglige begreber og grungens opståen samt dens karakteristika. Efterfølgende vil jeg analysere to musiknumre, fra den årgang, og sammenligne dem med hinanden. Udover dette vil jeg sætte dem i relation til samfundsvidenskabelige teorier. Til slut vil jeg vurdere konsekvenserne af grungens udvikling til mainstream... Køb adgang for at læse mere

SRP om Grunge i Musik A og Samfundsfag A

[1]
Bedømmelser
 • 19-10-2014
  Givet af 3.g'er på STX
  Der er næsten intet samfundsfagligt i opgaven