SRP: Mexicansk Indvandring til USA i Spansk A og Samfundsfag A

 • STX 3.g
 • SRP (Spansk A, Samfundsfag A)
 • 12
 • 31
 • 8587
 • PDF

SRP: Mexicansk Indvandring til USA i Spansk A og Samfundsfag A

SRP om Den Mexicanske Indvandring til USA, med fagkombinationen Spansk A og Samfundsfag A.

Opgaven går i dybden med den mexicanske indvandring, og i denne forbindelse gøres der rede for en række årsager til immigration, samt for mexicanernes levevilkår, bl.a. ved inddragelse af Pierre Bourdieu.

Herudover analyseres en række værker og kilder for at give en forståelse for integrationssituationen og immigrationssituationen, både i USA og i Mexico.

Slutteligt er der en opsamlende konklusion, som afslutter og samler op på opgavens tidligere delkonklusioner.

Studienets kommentar

Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Indledning 1
1. Mexicanske indvandrere i USA 2
1.1 Årsager til immigration 2
1.2 Mexicanernes levevilkår 3
1.3 Pierre Bourdieu 4
2. Cajas de Cartón 5
3. Caramelo 9
4. Aqui venimos a pasar hambre y amarguras 15
5. Integration 17
6. Konklusion 20
7. Litteraturliste 22
7.1 Primær litteratur 22
7.2 Sekundær litteratur 23

Uddrag

Indledning

Hvert år baner tusindvis af immigranter fra forskellige lande, deres vej ind i USA med håbet om at udleve ''The American Dream''. USA er igennem tiderne blevet set på, som et multikulturelt samfund, som - især fra proletarers synspunkt – er i stand til at muliggøre drømme og ønsker om rigdom, lykke og frihed. Dette er måske en af grundene til, at latinamerikanere – legale såvel som illegale – udgør den næststørste etniske gruppe i USA. Landet er under stærk forandring og indflydelse fra denne indvandring, da den er voksende. I år 2050 forventes gruppen af latinos (eller hispanics, som den amerikanske regering foretrækker at kalde dem) at være vokset til 25 % af USA's befolkning. Det faktum, at 35 % af latinoerne er under 18 år , har givet sit udslag i en ''latino-amerikaniseret'' ungdomskultur med præg på musik, dans og madvaner, men immigrationen har også skabt andre problemer, i form af voksende sociale og kulturelle konflikter. Da mexicanerne udgør 2/3 af denne immigration, vil de være fokuspunktet for denne opgave.

Opgaven vil redegøre for mexicanernes levevilkår i USA i dag, samt Pierre Bourdieus kapitalteori. Ydermere, vil den analysere og sammenligne hvordan levevilkårene i 1950'erne og 1960'erne skildres gennem romanuddragene fra ”Cajas de Cartón” af Francisco Jiménez og romanen ”Caramelo” af Sandra Cisneros, med henblik på at undersøge hvordan hovedpersonerne Panchito og Lala oplever deres opvækst i USA. Endvidere vil der diskuteres mulige forklaringer på hvorvidt integrationen af de mexicanske indvandrere forløber mere eller mindre vellykket, hvor redegørelsen for mexicanernes levevilkår i dag, resultatet af analysen samt digtet ”Aquí venimos a pasar hambre y amarguras” af Barbara Brinson Curiel, vil tages i betragtning... Køb adgang for at læse mere

SRP: Mexicansk Indvandring til USA i Spansk A og Samfundsfag A

[10]
Bedømmelser
 • 13-12-2011
  Givet af 3.g'er på STX
  Rigtig god og gennemarbejdet opgave med gode fakta og gode refleksioner. Dog kunne man godt have prioriteret de enkelte dele lidt anderledes. F.eks. synes jeg at analysen af Aquí venimos a pasar hambre y amarguras - er lidt for tynd og kort. Rigtig godt og flydende sprog med variation. Den har været en stor hjælp for mig, da jeg skulle skrive SRP.
 • 24-05-2011
  Det var en god opgave for mig. Jeg skulle finde information om lige dette emne, så jeg havde lidt guldkorn til min mundtlige spansk eksamen, hvor immigration var et opgivet enme. Derfor var det en meget brugbar opgave for mig, da jeg synes det vigtigeste ting var samlet et sted..
 • 24-09-2014
  Der er en masse der kan lade sig inspirerer af, fin struktur med hensyn til kilder osv.
 • 24-02-2013
  Utrolig god, at hente inspiration fra! :)