SRO om storbyliv | Engelsk A og Samfundsfag A

  • STX 2.g
  • SRO (Engelsk A, Samfundsfag A)
  • 7
  • 7
  • 2292
  • PDF

SRO om storbyliv | Engelsk A og Samfundsfag A

Dette er en Studieretningsopgave (SRO) i fagene Samfundsfag og Engelsk. I opgaven analyseres novellerne "The Red Line" og "The Man Who Loved Flowers".

Opgaven indeholder en redegørelse af Georg Simmels syn på storbylivet kontra lillebylivet (landsbylivet). Ydermere indeholder den en diskussion vedrørende Simmels teorier og om hvorvidt de stadig kan bruges den dag idag.

Studienets kommentar

En fin opgave. Et godt råd: undgå vage formuleringer som "it depends on a lot of things" og "der vil blive inddraget artikler". Vær mere præcis i både abstract og opgave.

Indhold

Abstract
Indledning
Redegørelse
Analyse
Diskussion
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

Indledning:
Formålet med denne opgave er, ud fra brugen af sociologisk og engelsk litteratur, at analysere storbyen, og hvordan storbylivet skildredes, her afgrænset til perioden 1908-1993. Efterfølgende vil der blive diskuteret, hvorvidt skildringerne og de udvalgte sociologiske teorier er relevante og valide ift. storbyen i dag. Til dette formål vil der blive inddraget nyere engelske tekster som f.eks. artikler.

Redegørelse:
Jeg har valgt at redegøre for Georg Simmels syn på storbyen. Georg Simmel var en tysk filosof og sociolog, som levede fra 1858-1918. Han blev betragtet som en af grundlæggerne af sociologien. Simmels syn på storbyen var grundlæggende, at den stod i kontrast til livet i ”lillebyen” (landsbyen), han kaldte den sågar ”en dyb modsætning”. Dette var dog ikke kun en dårlig egenskab. Sim-mel mente nemlig, at lillebyen havde nogle svage sider, hvor storbyen og storbylivet havde større og bedre muligheder for blandt andet individets udfoldelse. Han mente, at den indbyggede konservatisme, hvor den traditionelle familie dominerede uden mulighed for udfoldelse som enkelt individ, og det faktum at man havde nære forhold til alle sine naboer og mange andre mennesker i lillebyen, ødelagde muligheden for individuel udfoldelse.
I lillebyen skal man hele tiden være indstillet på at udvise forståelse og have følelsesmæssige relationer til hinanden, da man kender hinanden og mødes regelmæssigt. Dette har medført en primitiv og traditionel økonomisk struktur, hvor man blandt andet bytter ting med hinanden, da køber ...... Køb adgang for at læse mere

SRO om storbyliv | Engelsk A og Samfundsfag A

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.