La crisis en España - Spansk A - Eksamen 29. maj 2013 - STX

Guldprodukter er udarbejdet af redaktionen på Studienet.dk
  • STX 3.g
  • Spansk A
  • 12
  • 3
  • 1450
  • PDF

La crisis en España - Spansk A - Eksamen 29. maj 2013 - STX

Her finder du Studienets eksempelbesvarelse af "La crisis en España", som er titlen på eksamen til Spansk A på STX fra den 29. maj 2013. Det handler om den økonomiske krise i Spanien, og hvordan den har påvirket unge spanieres situation.

"La crisis en España" indeholder en oversættelse, der i denne omgang omhandler 25-årige Elena, der stadig bor hos sine forældre, og overvejer at flytte til Norge. Derudover indeholder sættet en eksempelbesvarelse af alle delspørgsmålene i opgave B, der omhandler teksterne "Con la crisis económica en España es muy difícil encontrar un trabajo" og "Algunos buscan la solución en el norte". Hvert enkelt spørgsmål er så vidt muligt besvaret med 250 ord, så du kan se eksempler på besvarelser for alle spørgsmål, hvis der kun vælges at skrive om et enkelt.

Spørgsmål
"La crisis en España" indeholder følgende spørgsmål:

A. Traduce al español
Elena er 25 år, og hun bor stadig hos sine forældre. Hun har lige talt med chefen for et udenlandsk firma, som søger en sekretær.
Hendes mor spørger hende: “Hvordan var han? Hvad sagde han?”
Elena: Ikke meget, kun at jeg er meget kvalificeret, men de skal tale med 50 andre. Det er umuligt! Jeg og Carmen har talt om at tage til Norge.
Moderen: I er tossede. Jeg vil ikke have, at I rejser. I ved ikke noget om landet. Naboens søn kender en pige, der arbejder i Bergen. Det er ikke nemt.

B. Contesta – como máximo – a tres de las siguientes preguntas. Escribe unas 250 palabras.
1. Describe la situación de Yésica y Anastasio incluyendo la foto de ellos (texto 1). ¿Qué pueden hacer para mejorar su situación?
2. Describe la vida de los emigrantes españoles que buscan trabajo en Noruega (texto 2). ¿Qué cualificaciones son importantes para encontrar trabajo en otro país?
3. ¿Cómo tratan las empresas noruegas en el texto a los inmigrantes (texto 2)? ¿Por qué algunos inmigrantes se dejan abusar?
4. El texto 2 dice que un programa de televisión ha inspirado a Paco a emigrar. ¿Qué importancia tienen los medios de comunicación e internet para la gente que decide emigrar? Da ejemplos.
5. Comenta la foto del toro. ¿Qué significa la crisis actual para los españoles? ¿Qué consecuencias puede tener la crisis para los jóvenes? Incluye ejemplos de los textos 1 y 2.

Studienets kommentar

Hvis du vil have mere hjælp til, hvordan du bedst oversætter teksten i delopgave A, kan du her se Studienets hjælp til oversættelse.

Hvis du har brug for mere hjælp til den grammatiske side af opgaven, anbefaler vi Studienets kompendium til spansk grammatik.

La crisis en España - Spansk A - Eksamen 29. maj 2013 - STX

[1]
Bedømmelser
  • 01-05-2016
    Rigtig god hjælp!.....