Træningsprojekt om at forbedre cykeltest

  • STX 3.g
  • Idræt C
  • 10
  • 6
  • 1435
  • PDF

Rapport: Træningsprojekt om at forbedre cykeltest

Træningsprojekt i Idræt C om at forbedre cykeltest

Projektet indeholder teori, der har til formål at forbedre præstation i en cykeltest. Opgaven inkluderer en argumenteret træningsplan.

Indhold

Introduktion til træningsprojektet
Målsætning
Teori
Intenderet træningplan
Den realiserede træning
Post-test resultat
Diskussion
Konklusion
Litteratur:
Fig. 1: Træning og præstationsevne
Fig. 3: Præstationsforbedring over tid
Bilag 1

Uddrag

Træningsprojektet har som udgangspunkt at forbedre ens præstation i en cykeltest, der forløber på følgende måde:
2 minutter på puls 130 → 3 minutter på puls 150 → 1 minut på puls 170 → Opvarmning slut → 10 minutter på puls 170-175 → Individuel regulering hvert 10. minut
For at forbedre sin præstation i sådan en test kræver det, at man træner sin kredsløbskondition – altså kredsløbets evne til at transportere ilt ud til musklerne (aerob evne). Testningen foregår på cykel for at skåne eventuelle skader i knæ og lign. (Knæet og lysken for mit vedkommende).

---

Målsætning
I pre-testen klarede jeg 12 minutter (10 minutter 170-175 + 2 minutter på 180-185), indtil jeg måtte gå ud pga. knæproblemer. Jeg satte derfor målet til 18 minutter (altså 10 minutter på 170-175 + 8 minutter på 180-185)

Teori
Når kroppen arbejder aerobt, arbejder den ved hjælp af energi, som leveres af iltkrævende processer i musklerne. Man skelner mellem to forskellige former for kondition: Kredsløbskondition og stofskiftekondition. Imidlertid er kredsløbskondinationen væsentligst i forbindelse med denne type test, såfremt den udføres hensigtsmæssigt, altså i relativt lave gear. Trædes der i relativt høje gear, bliver stofskiftekondinationen en relevant faktor, fordi der nemt dannes mælkesyre i benene.
Når arbejdets varighed når over 2 minutter, er det kroppens evne til at transportere ilt til musklerne, der bestemmer ydeevnen. Musklerne danner nemlig energi (ATP) ved respirationsprocessen. Derfor er... Køb adgang for at læse mere

Træningsprojekt om at forbedre cykeltest

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.