Say it Loud, I'm Black and I'm Proud

  • STX 2.g
  • SRO (Engelsk B, Musik A)
  • Ingen givet
  • 11
  • 3492
  • PDF

Say it Loud, I'm Black and I'm Proud

SRO om de sortes borgerrettighedsproblematikker og soul musikken i 1960'ernes USA.

SRO'en er skrevet i fagene Engelsk B og Musik A og tager udgangspunkt i novellen 'Sonny's Blues' af James Baldwin samt en musikalsk analyse af James Brown's 'Say it Loud. I'm Black and I'm Proud'. Der er som udgangspunkt lagt størst vægt på engelskdelen.

Indhold

Indhold
Abstract
indledning
De sortes situation i 1960'ernes USA
Sonny's Blues
Say it Loud. I'm Black and I'm Proud
Borgerrettighedsproblematikker i 1960'erneslitteratur og soul-musik
Litteraturliste

Uddrag

Indledning
I 1960'ernes USA var skellet mellem sorte og hvide meget stort, hvilket skabte en del konflikt. De sorte amerikanere krævede ligestilling med den hvide del af befolkningen og deres ønske om social frihed kom ikke kun til udtryk i politiske bevægelser, men også i musikken, litteraturen og kulturlivet generelt. Jeg vil i min opgave analysere og fortolke James Boldwins novelle Sonny's Blues fra 1957 samt foretage en musikalsk analyse af James Browns Say it Loud. I'm Black and I'm Proud fra 1968 for afslutningsvis at diskutere, hvordan 1960'ernes borgerrettighedsproblematikker kom til udtryk i samtidens litteratur og soul-musik.

De sortes situation i 1960'ernes USA
I 1960'ernes USA var den sorte og den hvide del af befolkningen delt af nogle store kulturelle, økonomiske og sociale skel. De sorte var generelt fattigere og lavere stillet i samfundet hvilket f.eks. Jim Crow-lovene, der var gældende fra 1876 til 1965, bevidnede. Jim Crow-lovene adskilte de sorte fra de hvide på en masse offentlige områder bl.a. restaurenter, skoler og hospitaler. Dertil eksisterede de såkaldte ”Black Codes”, der indskrænkede de sortes borgerrettigheder bl.a. på arbejdsområdet, hvor en sort amerikaner aldrig kunne forvente at tjene mere eller det samme som en hvid. Denne sociale ulighed og racismen imod sorte, som man både kende fra dagligdagen og ... Køb adgang for at læse mere

Say it Loud, I'm Black and I'm Proud

[1]
Bedømmelser
  • 13-12-2012
    Rigtig fin. God til inspiration