Kvinderne i 1950'erne og 60'erne

  • HHX 2. år
  • Historie B
  • 7
  • 10
  • 3887
  • PDF

Kvinderne i 1950'erne og 60'erne

Større opgave i Historie, som omhandler Danmarks ungdom i 1950'erne og 1960'erne.

Problemformulering

Først vil jeg redegøre for kvindernes forhold i 1950'erne og starten af 1960'erne. Herunder vil jeg skrive om hvad der kendetegnede kvinderne i 1950'erne og i starten af 1960'erne.

Derefter vil jeg analysere hvilke bemærkelsesværdige grupper der havde indflydelse på kvindernes oprører i 1960'erne, herunder blandt andet rødstrømpebevægelsen. Dernæst vil jeg også analysere hvad de ville opnå med oprøret.

Til sidst vil jeg vurdere hvad kvinderne fik ud af oprøret i 1960'erne samt sammenligne kvinderne i 1960'erne med kvinderne i dag.

Studienets kommentar

Der er ingen indholdsfortegnelse eller underoverskrifter i dokumentet.

Uddrag

Kvinderne har igennem årene været utroligt undertrykte af mænd. Mange kvinder havde ikke økonomisk mulighed for at modstride mændene i 1950'erne og 1960'erne, men mange kvinder satte sig tværtimod imod disse lænker og besluttede sig for at bryde det ideelle billede af en perfekt husmor. Disse kvinder meldte sig ind i grupper og sørgede for at deres stemmer blev hørt. Der skete i 1950-60'erne en række forskellige ungdomsoprører. Heriblandt fx studenteroprøret, hippiernes tilkomst og rødstrømpebevægelsen. Jeg har valgt at fokusere på kvindernes ungdomsoprører. Kvinderne har gennem årene gennemgået mange forandringer. Disse forandringer har været med til at skabe os som kvinder i dag. Mange vil måske karakterisere tidens kvinder i dag, så værende uhøflige og dårligt formulerede. I gamle dage var det tradition at kvinden i hjemmet skulle holde sine meninger for sig selv og lade manden om det hårde arbejde. Dette har igennem tiderne ændret sig en del. Kvinder har i vores tid stået foran begivenheder som ungdomsoprøret på Christiania samt det velkendte ungdomshus også kaldet Ungeren på Nørrebro i København. Disse ændringer i personlighed og indre styrke kunne ikke være sket foruden de enorme ændringer i historien i 1950'erne og 1960'erne. Dette har fascineret mig enormt og min overordnede problemstilling lyder derfor: Hvilke grupper havde indflydelse på kvindernes oprørere? Dette spørgsmål finder jeg meget vigtigt da både viljen og grundlaget for oprørene kommer fra de grupper som i første omgang har haft indflydelse på kvindernes holdninger og synsvinkler. Dette er også vigtigt i et nutidigt perspektiv da det er vigtigt at vide historien bag kvindernes oprørere har gjort os til de kvinder vi er i dag. Jeg har begrænset opgavens emne ved at fokusere på fire punkter. Kvindernes forhold og kendetegn i 1950'erne og 60'erne, bemærkelsesværdige grupper der havde indflydelse på kvindernes oprørere, det ønskede samt opnåede resultat af kvindeoprørene i 1950-60'erne og endelig en sammenligning af kvinderne i 1950'erne-60 med kvinderne i dag... Køb adgang for at læse mere

Kvinderne i 1950'erne og 60'erne

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.