SOP om Kinas Økonomi og Globalisering i IØ og Engelsk

SOP om Kinas Økonomi og Globalisering i IØ og Engelsk

SOP'et arbejder med Kinas økonomiske udvikling, og i opgaven kigger jeg bl.a. på de centrale elementer til udviklingen og globaliseringen som har fundet sted - opgaven er skrevet i International Økonomi A og Engelsk A.

Studienets kommentar

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

1. Abstract 2
2. Indledning 2
3. Den økonomiske globale fremtid 3
3.1. BRIK landenes globale økonomiske indflydelse 3
3.2. EUs rolle i den globale økonomiske udvikling 4
3.3. Den nye økonomiske magtfordeling 4
3.4. Tabet af demokrati og muligheden for nationale indgreb 6
4. USA og Kina i globaliseringsprocessen 6
4.1. Kinas drivkræfter 7
4.1.1. Produktionsfaktorer 7
4.1.1.1. Lønniveau 7
4.1.1.2. Infrastruktur 8
4.1.1.4. Valutakurs 9
4.1.1.5. FDI – Direkte udenlandske investeringer 9
4.1.2. Statens rolle 10
4.1.2.1. Optagelse i WTO 10
4.1.3. Efterspørgselsforhold 11
4.1.3.1. Det kinesiske hjemmemarked 11
4.2. USAs drivkræfter 12
4.2.1. Produktionsfaktorer 12
4.2.1.1. Infrastruktur 13
4.2.1.2. Vidensressourcer 13
4.2.2. Statens rolle 14
4.2.2.1. Krav og regler 14
5. Det skæve handelsmønster USA og Kina imellem og dets mest yderlige konsekvens 14
6. Globaliseringens miljømæssige bæredygtighed 15
6.1. Det politiske aspekt – USA og Kina 16
6.2. Eventuelle muligheder 17
7. Konklusion 18
8. Litteraturliste 20

Uddrag

2. Indledning
Jeg har grundet min større interesse for især den kinesiske økonomis store udvikling valgt at skrive en opgave som går ind og ser på de centrale elementer til denne udvikling samt at jeg også sætter udviklingen i perspektiv til fremtiden og betydningen af denne udvikling for den nuværende store amerikanske økonomi, som i globaliseringen også er helt central. Derudover er det miljømæssige aspekt af den øgede konkurrence og handel lande imellem også vurderet, da det må siges at være helt essentiel faktor Opgaven bygger på viden modtaget fra eksperter på området, via skrevne værker samt nyere relevante artikler og internet publikationer.

3. Den økonomiske globale fremtid
Siden opløsning af sovjet og slutningen af den kolde krig har der kun været en økonomisk supermagt tilstede blandt verdens mange lande.1USA har altså i mange år været centrum for den globale økonomi og har dermed mere eller mindre fastlagt præmisserne for denne.

3.1. BRIK landenes globale økonomiske indflydelse
Dette scenarie vil dog meget muligt snart blive destrueret af det kinesiske økonomiske lyn tog, som i øjeblikket banker sig hastigt fremad. Den økonomiske vækst i Kina er enorm. Med vækstrater de senere år, i nærheden af 210 % årligt befinder Kina sig i en rivende udvikling. Denne udvikling afspejler sig mange steder i verden som følge af globaliseringen. Kina er dog kun en del af en gruppe lande kaldet BRIK landene, bestående af Brasilien, Rusland, Indien og Kina, som i øjeblikket er godt på vej til at etablere sig, som de nye giganter indenfor den globale økonomi.

Man kan ikke pege på enkelte faktorer for at beskrive den omvæltning i den globale økonomi, som meget peger i retning af, vil ske. Årsagen til de fire nationers stigende indflydelse på det globale... Køb adgang for at læse mere

SOP om Kinas Økonomi og Globalisering i IØ og Engelsk

[21]
Bedømmelser
 • 21-12-2017
  Det er svært at vurdere om den er god, og om Abstract er korrekt, da problemformuleringen mangler. God formalia, men du har ikke styr på dit emne ;)
 • 08-02-2012
  Givet af HHX-elev på 2. år
  Opgaven var kanon god - og det hele virkede som en genial inspiration til den opgave vi skulle skrive, mange tak!
 • 23-05-2012
  det er noget af det værste jeg har læst
 • 26-04-2012
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Rigtig god faglig opgave.