Kildekritisk analyse af filmen Luther i historisk sammenhæng

  • STX 1.g
  • Historie A
  • Ingen givet
  • 1
  • 460
  • PDF

Noter: Kildekritisk analyse af filmen Luther i historisk sammenhæng

Opgaven indeholder en kildekritisk analyse af filmen 'Luther'. Opgaven er besvaret med henblik på at finde troværdigheden i historisk sammenhæng.

Eric Till - 'Luther' fra 2003.

Indhold

1. Lav kildekritik af Luther.
2. Hvordan vil I definere begrebet historiebevidsthed? Og hvad har det med Luther at gøre?

Uddrag

Ophav: Luther er frembragt af Eric Till i 2003. Den er frembragt af den funktion, at den skal give seerne viden om den periode, den forgår i, men den skal samtidig sælge. Kilden er blevet os bekendt pga. det er en filmatisering af Martin Luthers liv og fremtoning.

Indhold: Martin Luther er en tysk munk, der begynder, under sit ophold i klosteret, at stille spørgsmål til sin tro, katolicismen. Han skriver 95 teser. Han ønsker, at det almindelige menneske skal kunne læse og forstå, hvad der står i Biblen og oversætter den til tysk. Han går imod katolicismen og starter en revolution for at få folket til at indse, at det, kirken bilder dem ind, ikke er den fulde sandhed om kristendommen.
På et tidspunkt begår en dreng selvmord. Luther begraver drengen på hellig jord. Han mener, at alle skal være der, hvor Guds søn befinder sig, for han begik selv fejl. Han siger således: ”Tell God that wherever Jesus Christ the son of God is I should be.” Han skriver... Køb adgang for at læse mere

Kildekritisk analyse af filmen Luther i historisk sammenhæng

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.