NF | Projekt om Vand

NF | Projekt om Vand

Dette er en emneopgave i NF (Naturvidenskabelig faggruppe), der behandler emnet "Vand" via tre forskellige fag: Geografi, Biologi og Geografi.

Vi kommer omkring grundvandet, fotosyntense og respiration, molekylet H2O og blodets kredsløb.

Opgaven besvarer forskellige spørgsmål, som ikke er vedlagt.

Studienets kommentar

Det faglige niveau kunne godt have været højere.

Indhold

Producenter og forbruger i Store Okssø
Fysiske og kemiske faktorer i søen
Forsøg om lysets intensitet
Grundvand i Danmark
Vestafrika
Kemien i vand
Oktetreglen
Respiration
Blodkredsløbet
Vand i kroppen

Uddrag

1. Vi tager et smut ud til Store Økssø, som er omringet af Rold Skov. Her vil vi finde ud af, hvem/ hvad der er de primærproducenter og konsumenter/forbruger. Primærproducenterne er planterne og planteplankton på grund af, at de producerer plantestof og ilt via fotosyntese, hvilket er fødegrundlag for alle andre organismer.
Fotosyntesen:


Konsumenterne i søen er fiskene og alle de andre organismer, da det er dem, der får gaven af plantestoffet og ilten. De skal bruge ilt i vandet for at kunne overleve, og lave respiration, så deres celler får energi.
Respiration:


Vi vil også kigge lidt på de fysiske og kemiske faktorer i søen, som påvirker de levende organismer (primærproducenter og konsumenter). De fysiske faktorer i søen kan være temperaturen (enzymer i planten arbejder bedre med høj temperatur, så derfor vil planten vokse hurtigere), sol/lys (Der vil være mere fotosyntese), ph-værdi (om jorden en syr, basisk eller neutral) og sigtbarhed. De kemiske faktorer er eks. næringsstoffer (får planten til at eks. at vokse, næringsstoffer er nødvendigt for liv og vækst), nitrat (bliver brugt til Dna og proteiner) og fosfat (bliver også brugt til Dna). Dyr og planter tilpasser sig efter forholdene fx ph-værdi m.m... Køb adgang for at læse mere

NF | Projekt om Vand

[13]
Bedømmelser
 • 17-06-2010
  der var meget man kunne bruge synes der godt kunne være geografi og lidt om pollær og upollær i kemi delen
 • 20-06-2010
  Nem og overskuelig. Kan både bruges af yngre studerende og ældre. Godt gjort.
 • 29-01-2017
  kan ikke bruges til så meget
 • 20-04-2015
  ikke særlig brugbar eller inspirerende