Destillation - Bestemmelse af Ethanolindholdet
- STX 1.g
- Kemi C
- 10
- 5
- 1372
Rapport: Destillation - Bestemmelse af Ethanolindholdet
Rapporten beskriver, hvordan man via destillation kan bestemme ethanolindholdet via destillation. I dette tilfælde bestemmer vi ethanolindholdet i en øl, men metoden med destillation er universel.
Formål:
At bestemme ethanol indholdet i den hjemmebryggede øl, ved udførelse af destillering og densitetsbestemmelse.
Indhold
Formål
Teori
Materiel
Metode
Hypotese
Resultat
Graf
Fejlkilder
Diskussion
Konklusion
Perspektivering
Uddrag
Metode:
Man starter med at lave opstillingen til destillationsapparatet, som vist på tegningen. Der hældes ca. 150 ml øl op i et bægerglas, hvorefter øllen hældes frem og tilbage mellem to bægerglas, indtil brussen er forsvundet. Derved skal øllen vejes, samt en 100 ml målekolbe. Øllen hældes over i den tomme målekolbe, som dernæst skal opvarmes for at blive destilleret.
Der tændes for kølervandet, hvorved man holder øje med temperaturen – den skal ikke overstige 98grader. Da ethanol har et lavere kogepunkt end vand, vil ethanolen fordampes først. Når temperaturen er oppe omkring 98 grader, skal kolben fjernes fra opstillingen. Målekolben fyldes op med demineraliseret vand hvorefter det skal stå lidt for sig selv. Derefter rystes blandingen grundigt, hvorved kolben bliver vejet. Bagefter kan man finde øllens %, ved at aflæse alkohol procenten på standardskurven... Køb adgang for at læse mere Allerede medlem? Log ind