Podcast

Her kan du høre en podcast om Emil Aarestrups digt ”Var det Synd?”. Podcasten giver dig en grundig indføring i, hvordan du kan gribe dit arbejde med digtet an. Du kan både bruge podcasten, hvis du skal skrive om digtet eller forberede dig til en time.

Du kan høre mere om:

00:00 Introduktion. Hvordan skal du gribe digtet an: motiv, komposition, modsætninger og billedsprog?

01:20 Analyse af strofe 1-2

05:30 Analyse af strofe 3-4

10:40 Analyse af strofe 5-6

16:00 Fortolkning og perspektivering

I podcasten medvirker Line (cand.mag i Dansk og Engelsk) og Niels Aage (cand.mag. i Dansk, Oldtidskundskab og Religion). Begge er redaktører i Dansk på Studienet. Signe er vært for podcasten.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Vi skal tale om "Var det Synd?", som er et digt af Emil Aarestrup, der er skrevet i 1838, og det er Niels Aage og Line, som er redaktører i Dansk, som jeg har med til at tale om digtet. Line, kan du lige starte med at introducere digtet for os? 

Ja, det er et digt på seks strofer med fire verselinjer i hver, og det har rimstrukturen ABAB. Så en fast traditionel form. Det er krydsrim og enderim 

Vi har en god indgangsvinkel til det her digt. Det er lige at kigge på forfatteren, der er Emil Aarestrup, fordi han er en forfatter, vi forbinder med den litteraturhistoriske strømning romantisme. 

Vi forbinder typisk både romantisme og Emil Aarestrup med det dunkle, det farlige og det erotiske. Det kan være godt lige at have med sig ind i det her digt, for at forstå, hvad det er, der egentlig sker. 

På overfladen er det digt, der handler om et par, der tager ud i skoven, og de har en form for bryllup herude i skoven, hvor skovens dyr ligesom er vidner til brylluppet og hylder den her forening, de har. Men som vi gennemgår digtet, vil vi også ligesom vise, at man i hvert fald kan tolke det til, at der også er andet på spil i den her forening, de to personer har. 

Jamen lad os da prøve at tage hul på det, hvis vi starter med første strofe, hvad kan vi så lægge mærke til her? 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind