Podcast

Her kan du høre vores podcast om ”Terminologi” af Klaus Rifbjerg. I podcasten diskuterer vi, hvordan digtet kan forstås og tolkes. Podcasten giver dig en god introduktion til digtet, som kan hjælpe dig med din egen analyse og fortolkning.

Medvirkende

Kasper (ph.d. i Litteraturhistorie)

Michael (cand.mag i Dansk og Filosofi)

Signe (vært)

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra vores podcast:

Overordnet kan man sige, at det er én terminologi, for nu at tage titlen, som bliver erstattet eller negeret af en ny terminologi. Teminologi er et særlig ordforråd, som hører til et bestemt felt. Så her er det i forlængelse af det, du siger om det semantiske skema, den romantiske poesis terminologi, der bliver erstattet af den modernistiske digtnings terminologi. 

Selvom det er et ganske kort og vanskeligt forståeligt digt, så kan det udlægges som et digt, der viser overgangen fra en traditionel måde at digte på til en moderne eller modernistisk måde at digte på.

Der er også en traditionel digterposition, der bliver gjort lidt grin med i digtet: “Ja, ja, ja, nu kommer jeg ned til jer ord”, det er tanken om digteren som en ophøjet skikkelse, der har en særlig indsigt i verden. Man snakkede om, at digteren sad i sit elfenbenstårn og kiggede ud over verden og havde en særlig indsigt at komme med. Men her bliver der gjort grin med det....

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind