Assignment 4B - My Best Friend Died by Suicide. I Wish I Had Seen the Warning Signs

Her kan du få et par korte hints til at skrive analytical essay om artiklen “My Best Friend Died by Suicide. I Wish I had Seen the Warning Signs” af Daniel Magruder. Hvis du har brug for mere detaljeret hjælp, kan du læse vores fulde study guide til artiklen.…

...

...

Hint om the writer's use of pathos

Patos er en af de tre appelformer, som afsendere kan bruge til at gøre deres tekster mere overbevisende for modtageren. Patos fungerer ved at tale til modtagernes følelser.

Artiklen indeholder en del eksempler på patos. Helt overordnet kan man sige, at det typisk er lettere at appellere til patos gennem personlige historier, så når Daniel Magruder vælger at lægge fokus på sit nære venskab med Neil Landsberg (som endte med at begå selvmord), har han allerede lettere ved at skabe en følelsesmæssig forbindelse til modtagerne. Brugen af patos hjælper ham med at levere sit budskab.

Det er dog også vigtigt at finde specifikke eksempler på patos i teksten, som du kan citere i din besvarelse. Det kunne fx være fra passagen, hvor Magruder beskriver sit besøg ved Landsbergs sidste hvilested og den overvældende skyldfølelse, han oplevede her (l. 84-88), eller beskrivelserne af Landsberg følelsesmæssige konflikter i den sidste tid af hans liv (l. 51-55).  

Bemærk, at patos ofte bruges i kombination med andre virkemidler. Fx ordvalg, der er positivt eller negativt ladet, eller billedsprog. Det kan du med fordel lede efter eksempler på.

Du kan også godt komme ind på de to andre appelformer i din besvarelse (logos og e…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind