STX Engelsk A | 20. maj 2020

I denne opgavehjælp får du hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk A på STX fra den 20. maj 2020. 

Assignment 1 giver dig et kort tekstuddrag og beder dig om at finde fem verballed i simpel tid og fem verballed i udvidet tid. Herefter skal du bruge dine udvalgte verballed i udvidet tid til at forklare nogle af reglerne for brug af udvidet tid på engelsk. Vi giver dig hints til at udvælge verballeddene korrekt og hjælp til at forklare brugen af udvidet tid.  

Assignment 2 giver dig et tekstuddrag og beder dig om at udføre tre forskellige underopgaver. Først skal du bestemme tiden på et antal verballed i passiv og forklare reglerne for dannelse af passiv på engelsk. Dernæst skal du bøje et antal substantiver i singularis (ental) og pluralis (flertal) og forklare nogle regler for substantivers bøjning ud fra eksemplerne. Til sidst skal du bestemme ordklassen på ordet free tre forskellige steder i teksten. Vi giver dig hints til at løse alle tre underopgaver.

Assignment 3 giver dig et kort videoklip og beder dig om at finde 14 substantiver (eller udtryk med substantiver), som tilhører det semantiske felt school. Vi giver dig hints om at ramme både ordklasse og semantisk felt korrekt, når du besvarer opgaven. 

Assignment 4 beder dig om at skrive et analytical essay. Du kan vælge mellem at skrive om novellen "Walk Don't Run" af Douglas Bruton eller artiklen "My Best Friend Died by Suicide. I Wish I had Seen the Warning Signs" af Daniel Magruder. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske analysepunkter i hver opgave, og vi giver dig idéer til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under de tre første opgaver, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse opgaverne selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

STX Engelsk A | 20. maj 2020

[3]
Bedømmelser
  • 03-10-2021
    Givet af 3.g'er på STX
  • 06-04-2021
  • 02-12-2020
    Givet af 3.g'er på STX