[1]

STX Engelsk A | 19. maj 2022

Her kan du få hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk A på STX fra den 19. maj 2022. 

Assignment 1 beder dig om at finde fem sætninger med foreløbigt subjekt i et kort tekstuddrag. Derefter skal du inddrage tre af dine eksempler i en forklaring af reglerne for kongruens i sætninger med foreløbigt subjekt. Vi giver dig hints til at finde eksemplerne og formulere en god forklaring.

Assignment 2 tager udgangspunkt i en kort tekst og består af tre underopgaver. Først bliver du bedt om at nedskrive seks sammensatte verballed og vurdere deres grammatiske tid, og om de er i aktiv eller passiv. Dernæst bliver du bedt om at finde bøjningsformen på seks markerede adjektiver og bruge eksemplerne i en forklaring af bøjningsreglerne for adjektiver på engelsk. Til sidst skal du skrive, hvilke sætningsled som indgår i en understreget sætning, samt hvilken type ordstilling sætningen har. Vi giver dig hints til at løse alle tre underopgaver korrekt. 

Assignment 3 tager udgangspunkt i et kort videoklip. Først bliver du bedt om at finde og nedskrive fem verballed i den grammatiske tid, som videoen anvender mest. Dernæst bliver du bedt om at nedskrive to andre grammatiske tider, som bliver anvendt i videoen, og finde to eksempler på verballed i hver af disse tider. Vi giver dig hints til at udvælge de relevante eksempler. 

Assignment 4 beder dig om at skrive et analytical essay. Du kan vælge mellem at skrive om novellen "Jubilee" af Carys Davies og artiklen "English football is consumed by racism and hatred. Can the cycle be broken?" af Jonathan Liew. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske analysepunkter i hver opgave, og vi giver dig idéer til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under de tre første opgaver, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv først at løse opgaverne selv!

Eksamenskode:  1stx221-ENG/A-19052022

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

STX Engelsk A | 19. maj 2022

[1]
Bedømmelser
  • 17-01-2024
    Givet af 3.g'er på STX