[0]

STX Engelsk A | 11. august 2023

Her kan du få hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk A på STX fra den 11. august 2023. 

Assignment 1 tager udgangspunkt i en kort tekst og beder dig om at finde og skrive fem verballed i passiv. Du skal bestemme tiden for hvert verballed og efterfølgende forklare reglerne for dannelse af passiv. Vi giver dig hints til at løse optagerne korrekt.

Assignment 2 tager udgangspunkt i en kort tekst og består af tre underopgaver. Først skal du inddele otte substantiver efter om de er tællelige eller utællige, samt forklare om reglerne for utællelige substantiver. Dernæst skal du bestemme tiden på fem understregede verballed. Til sidst skal du skrive, hvad tre forskellige demonstrative pronominer lægger sig til, samt hvorfor hvert pronomen er blevet valgt. Vi giver dig hints til at løse alle tre underopgaver korrekt. 

Assignment 3 tager udgangspunkt i et kort videoklip om børneopdragelse. Du bliver bedt om at finde en række adjektiver i bestemte bøjninger fra videoklippet. Du skal også skrive, hvad hvert adjektiv lægger sig til. Vi giver dig hints til at finde adjektiverne og skelne mellem de forskellige bøjninger.

Assignment 4 beder dig om at skrive et analytical essay. Du kan vælge mellem at skrive om novellen "The Sweet Business" af Mary Griese og artiklen "Going Cold Turkey" af Cazzie David. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske analysepunkter i hver opgave, og vi giver dig idéer til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under de tre første opgaver, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv først at løse opgaverne selv!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

STX Engelsk A | 11. august 2023

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.