Matematik A STX - 21. maj 2019

Her er vores besvarelse af opgaverne i det opgavesæt, der blev stillet til den skriftlige eksamen i Matematik A på STX d. 21. maj 2019 under den nye ordning.

Du finder vores besvarelse af opgaverne i opgavesættet under den gamle ordning her: Matematik A STX - 21. maj 2019 (gl. ordning).

Bemærk: Vi har ikke løst opgave 8 og 12, som tager udgangspunkt i forberedelsesmaterialet, da der kommer et nyt forberedelsesmateriale hvert år, og der bliver derfor ikke stillet opgaver inden for emnet igen.

Delprøve 1

Delprøve 1 består af 14 delopgaver fordelt på opgave 1 - 9.

Ved hver opgave finder du opgavens facit og to løsninger. Den ene løsning er lavet, så den ligner en eksamensbesvarelse, mens den anden løsning indeholder ekstra forklaringer og henvisninger til de formler, som vi har brugt til at løse opgaven. Formlerne kommer fra den centralt udmeldte formelsamling til STX A (maj 2018) [Klik her for at hente formelsamlingen].

Delprøve 2

Den anden delprøve består af 15 delopgaver fordelt på opgave 10 - 15.

Vi har løst opgaverne med CAS-værktøjerne WordMat/GeoGebra, Maple™ og TI-Nspire™. Vi anbefaler, at du skriver i din besvarelse, hvilket CAS-værktøj du har brugt til at løse opgaverne.

En del af opgaverne kan løses med de metoder, der er gennemgået i vejledningen Matematik med hjælpemidler. Hvis en opgave kan løses med en af metoderne beskrevet i vejledningen, så finder du et link til den side, hvor metoden er beskrevet, sammen med vores løsning. Hvis du har problemer med at løse en opgave, så anbefaler vi, at du forsøger at løse opgaven med den metode, vi henviser til, inden du kigger på vores løsning.

Her får du et uddrag af vores besvarelse af opgave 13b:

Ifølge indskudsreglen er der følgende sammenhæng mellem vektorerne \overrightarrow{OA}, \overrightarrow{OB} og \overrightarrow{AB}:

\overrightarrow{OB} = \overrightarrow{OA} + \overrightarrow{AB}

Vi isolerer \overrightarrow{AB}:

\begin{align*} \overrightarrow{AB} &= \overrightarrow{OB} - \overrightarrow{OA} \\[0.5 em] &= \binom{16}{8} \end{align}

Derefter bestemmer vi \vec{r} \ ' (0):

\vec{r} \ ' (0) = \binom{32}{16}

Hvis \vec{r} \ ' (0) er parallel med \overrightarrow{AB}, så er...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Matematik A STX - 21. maj 2019

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt.