Podcast

Her kan du lytte til en podcast om Simon Fruelunds novelle ”Mælk”. I podcasten går vi tæt på novellen og hjælper dig med at analysere og fortolke den, så du kan få en god start på dit arbejde.

Du kan høre mere om:

00:00 Intro til novellen 

01:25 Komposition og fortæller

06:55 Personer og miljø

13:40 Sproglige virkemidler og symbolik

21:10 Fortolkning og tema

Medvirkende

Kasper (ph.d. i Litteraturhistorie)

Birgitte (cand.mag i Dansk og Engelsk)

Signe (vært)

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Vi skal tale om "Mælk", som er en novelle af Simon Fruelund, skrevet i 1997, og det er Birgitte og Kasper, som er redaktører i Dansk, som jeg har med til at tale om novellen. Kasper, kan du starte med introducere os for novellen? 

Ja, det er sådan en type novelle, hvor man kan læse mange forskellige ting ind i den. Vi kan få den til at betyde alt muligt forskelligt, fordi handlingen er sådan ret spinkel, kan man sige. 

Vi følger den her ældre mand Olaf, som vil ud at gå en tur en regnvejrsdag. Der møder han så ikke så mange mennesker, men alligevel et par personer, som han væmmes ved, og som han er træt af at møde. 

Først en mand, der lugter dårligt og ser uhygiejnisk ud, som han følges med i elevatoren. Og så senere møder han sin bror, Albert, mens de står og kigger på en ulykke, der er sket på motorvejen, hvor en personbil og en tankvogn med mælk er stødt sammen, og det her mælk. 

Det her mælk, det spiller en stor rolle, det kan man se titlen. Det opdager han faktisk, fordi det flyder ned i sådan en afløbskanal, han går langs, inden han kom op på den her motorvejsbro. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind