Podcast

Her kan du lytte til en podcast om Christian Kampmanns novelle ”Johns ekstraarbejde". I podcasten går vi tæt på novellen og hjælper dig med at analysere og fortolke den, så du kan få en god start på dit arbejde.

Du kan høre mere om:

00:00 Resumé og komposition

02:45 Fortælleteknik

08:00 Personer og miljø

14:25 Sproglige virkemidler

18:35 Fortolkning og tema

I podcasten medvirker Kasper (ph.d. i Litteraturhistorie) og Jon (cand.mag. i Engelsk og Filosofi). Signe er vært.

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Vi skal tale om "Johns ekstraarbejde", en novelle af Christian Kampmann skrevet i 1962. Jon og Kasper, som er redaktører i dansk, er dem, jeg taler om novellen med. Jon, kan du starte med at introducere novellen for os? 

Ja, altså hvis man ser på, hvordan novellen er opbygget, så kan man sige, at det ikke er en novelle, hvor der sker helt vildt meget dramatisk i forhold til selve handlingen. Det, der er på spil i novellen, er mere interaktionen mellem de forskellige personer. 

Man kan opsummere handlingen rimelig simpelt ved at sige, at vi har denne ældre kvinde, Fru Rasmussen, der fortæller os om sit syn på det lejlighedskompleks, hun bor i. Hun tænker ikke særlig godt om det, fordi det ikke er helt fint nok for hende. 

Hun prøver at blive venner med en af de andre kvinder i opgangen, Fru Pedersen, og deres samtale drejer sig mest om, hvor mange penge deres respektive børn tjener på deres forskellige jobs. Det virker ikke som en særlig hyggelig samtale. 

Vi hører også om John, Fru Rasmussens søn, og får at vide, at hans almindelige arbejde er på et rederi. Men vi får indtryk af, at det egentlig bare er, at han slæber nogle kasser nede ved havnen. Vi finder ud af, at hans ekstraarbejde er en anden type arbejde end han gav udtryk for, og det minder om noget ulovligt.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind