Sponsorat af skolegang

Studienet støtter den danske forening Maasaikvinde, som sørger for, at unge piger fra Lengasti kan gå i skole. 

Studienet støtter skolegang i Tanzania

Hos Studienet.dk vil vi gerne hjælpe elever med at lære og blive bedre i skolen. Derfor er det naturligt at støtte et projekt, der fremmer skolegang i Tanzania. 

Støtteforeningen Maasaikvinde har til formål at forbedre forholdene for piger og kvinder i maasaisamfundet Lengasti i det nordlige Tanzania - blandt andet gennem uddannelse.

En fremtid med skolegangSkole i Afrika

Hos Maasaierne i Tanzania er det langt fra alle piger, der kommer i skole, da de fleste piger giftes væk i 13-14-års alderen. 

Ved at støtte foreningen Maasaikvinde hjælper vi unge piger som Ngosiyo med at få en gymnasial uddannelse.

Ngosiyo kommer fra en familie, der i særlig grad ser ned på kvinder. Ngosiyos mor har 7 børn, men faderen bekymrer sig ikke om pigernes skolegang. Han har for længst lovet alle sine piger væk. Så snart de er en anden mands ejendom, har han nemlig ikke længere nogen forsørgerpligt.

Ngosiyo ville aldrig være kommet i skole, hvis det ikke var for dette projekt.

Et bidrag til udviklingen

Projektet, som Studienet støtter, hjælper dels de unge maasaipiger med at komme i skole. Men idéen er også at bidrage til en bedre levestandard i lokalsamfundet og til den langsigtede udvikling. Det sker gennem uddannelse og oplysning om bl.a. hiv, aids og risici ved kvindelig omskæring. 

Du kan læse mere om støtteforeningen Maasaikvindes arbejde og skoleprojektet her