Podcast

Her kan du høre podcasten om Christopher Bill Wibergs kortfilm ”Hvad mor ikke ved”. Podcasten kommer først ind på filmens handling. Derefter går den ned i, hvordan filmen kan analyseres og fortolkes. Ved at lytte med får du en god start på dit eget arbejde.

Medvirkende

Jon (cand.mag i Engelsk og Filosofi)

Kasper (ph.d i Litteraturhistorie)

Signe (vært)

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Som vi allerede har været inde på i resuméet, så starter vi med at få et indtryk af en meget klassisk familie, hvor der er orden i sagerne. Der er en mor, der gerne vil holde på formerne og sørge for, at alle i familien er samlet ved middagsbordet. Hun siger flere gange, at de skal lægge deres mobiltelefoner væk, så de kan være sammen og fortælle om deres dag. 

Men vi finder hurtigt ud af, at alle personerne har noget, som de holder skjult. Det kan man komme ind på, når man skal sige noget om de enkelte personer. Der er det især interessant at kigge på moren, som nok er den centrale figur i filmen her. 

I starten får vi indtryk af, at hun er den klassiske morrolle, der gerne vil have familien til at være sammen ved middagsbordet og snakke sammen. Men gradvist får vi en fornemmelse af ud fra hendes tonefald og hendes små bemærkninger til de andre, at der også er noget, hun holder skjult. Måske ved hun i virkeligheden lidt mere om, hvad der ligger deres historier, end man egentlig tænker til at starte med.

Det er næsten tydeligt fra start, at der er noget under overfladen, som ikke kommer frem i det åbne. Hun spørger godt nok meget venligt, hvad de har oplevet, og siger også selv, at hun har haft en god dag. Men der er noget i hendes tonefald, der lyder lidt skingert… 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind