[0]

Hvad mor ikke ved

Her får du hjælp til at analysere og fortolke kortfilmen ”Hvad mor ikke ved”. Filmen er instrueret af Christopher Bill Wiberg og udkom i 2016. Den har en spilletid på 00:09:15. 

Først får du nogle arbejdsspørgsmål, som kan hjælpe dig i gang med kortfilmen. I analysen kan du så blive klogere på komposition, personer og miljø, filmiske virkemidler og symbolik. Til sidst får du hjælp til at fortolke kortfilmen.

Du kan også lytte til en podcast, som går endnu mere i dybden.

Analysehjælpen her er perfekt til dig, der skal skrive en opgave, lave en synopsis eller holde et oplæg om kortfilmen. Du kan også bruge den, hvis du vil være ekstra forberedt til en time. 

Hvis du bruger analysehjælpen i en opgave eller synopsis, skal du huske at angive den som kilde

Her kan du læse et uddrag fra analysehjælpen:

Datteren (Laura)

Datteren Laura er ikke helt ærlig overfor sin mor. Moren mødte hende tidligere på dagen, hvor Laura snakkede med sin biologilærer Peter.

Laura påstår, at hun talte med sin lærer om en biologirapport. Billedsiden viser os dog, at hun i virkeligheden har en affære med sin lærer. Læreren er bange for, at de skal blive opdaget. Han har nemlig en kæreste. Kæresten er ovenikøbet lige blevet ansat i Lauras fars firma. 

Laura overbeviser læreren om, at de godt kan fortsætte affæren. De skal bare være forsigtige, så de ikke bliver opdaget.

Laura har altså en stor hemmelighed for moren. Hun ved ikke, at moren har gennemskuet, hvordan tingene hænger sammen. Det ser vi et klip senere [06:25], hvor det bliver tydeligt, at moren ser dem sidde sammen i Peters bil og senere køre væk i den, hvilket er upassende at gøre for en lærer og en elev. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Hvad mor ikke ved

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.