Personer og miljø

Moren

Moren er filmens hovedperson. I begyndelsen virker hun som en typisk mor, der gerne vil have, at familien hygger sig sammen. Hun vil have, at de lægger telefonerne væk, når de spiser. Hun synes, de skal tale med hinanden i stedet. Hun er pæn i tøjet, har lagt make up og sat håret op, som om hun har forberedt sig ekstra meget til middagen. I de efterfølgende tilbageblik til tidligere på dagen har hun et lidt mere sjusket udseende. 

Vi får indtrykket af, at hun er en dominerende person. Hun er placeret for enden af spisebordet, hvor familiens overhovede traditionelt sidder. Faren sidder ved den anden ende, men virker ikke til at styre situationen. 

Familien siger ikke så meget, så hun begynder at fortælle om sin dag. Det lyder ikke, som om hun arbejder. Hun har i hvert fald haft fri denne dag. Morens ord lyder umiddelbart kærlige og venlige. Men der er små antydninger af, at der er noget galt. Hendes tone lyder en smule skinger eller falsk. 

Vi fornemmer også, at der er noget, hun ikke fortæller, da hun beskriver sin dag. Der er flere eksempler på, at hun kigger bekymret mod noget, som vi ikke kan se. Vi fornemmer derfor, at der er noget galt. Måske fornemmer familien det også. Det kan være, det er derfor, de er så stille. 

I filmens...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind