Deadline 26. januar 2018

På denne side får du gennemgået de vigtigste informationer om tekst 4b. Du får et sammendrag af videoklippets indhold, og dernæst gennemgår vi synspunkterne i klippet. Endelig får du vejledning til, hvordan du kan bruge klippet i din opgave.

Sammendrag

Afsender: Deadline
Udgivelse og dato: 26. januar 2018
Genre: Interview med Dorthe Rømer

Dette videoklip fra TV-programmet Deadline viser et interview med skuespilleren Dorthe Rømer, som har taget initiativ til at indsamle historier fra personer, der oplevet overgreb i film- og scenekunst-branchen. Klippet indledes med en præsentation af konteksten. Her fortæller journalisten om de mange sager og eksempler på overgreb og krænkelser i filmbranchen. Dernæst interviewes Dorthe Rømer, der fortæller om, hvordan hun selv er blevet forsøgt voldtaget af en teaterinstruktør med efterfølgende latterliggørelse til følge.

Ordforklaringer

Times Up: amerikansk bevægelse, der arbejder for at indsamle økonomisk og moralsk støtte til ofre for krænkelser i film-og scenekunstbranchen.

Synspunkter

Chokket over omfanget

Èt af de vigtige synspunkter, der kommer frem i klippet er, at både journalisten og Dorthe Rømer er chokerede over, hvor mange eksempler på sexisme og overgreb, der finder sted i film- og scenekunstbra...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind