Debat – find din vinkel

På denne side finder du tre forskellige vinkler til emnet "Grænseoverskridende adfærd mellem kønnene". Du præsenteres altså for forskellige indgange til spørgsmålet om grænseoverskridende adfærd mellem kønnene, som du kan tage udgangspunkt i din debatterende artikel.

 I din debat vil det være naturligt, hvis du benytter teksterne som afsæt for en bredere debat om emnet, som ikke kun handler om film- og scenekunst, men også ser mere generelt på grænseoverskridende adfærd.

Grænseoverskridelser er en del af livet

Denne vinkel tager udgangspunkt i det synspunkt, at det er en naturlig del af livet, at vi af og til vil komme til at overskride hinandens grænser. Det er et synspunkt, man finder i Ole Bornedals kronik omkring film-og scenekunstbranchen, nemlig at grænseoverskridende adfærd finder sted i den branche. Han skriver:

Arbejder man med dramatik, arbejder man med både grænser, overløb og pigtråd. Og alle mænd og kvinder som gerne vil ind i den branche opfordres hermed til at holde sig væk, hvis de seriøst er bange for både udfordringer og provokationer.

Ifølge Bornedal er det et fundamentalt vilkår ved den dramatiske genre, at den overskrider grænser i adfærden mellem mænd og kvinder. Derfor opfordrer Bornedal til, at alle der er bange for udfordringer og provokationer skal holde sig væk fra branchen.

Denne vinkel peger på altså på, at man ikke kan undgå grænseoverskridelser mellem kønnene, når vi har at gøre med dramatik. Grænseoverskridelser er en grundlægge...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind