[1]

Geometri

Her er vores kompendium om geometri. Geometri betyder "jordmåling" eller "landmåling" og er et af de overordnede fagområder i Matematik på gymnasiet.

Geometri dækker både vektorregning, trigonometri (trekantsberegninger), plangeometri og rumgeometri. Hvilke af disse delområder du skal arbejde med, afhænger af, om du har Matematik A, B eller C, og om du går på STX, HF, HHX eller HTX.

Kompendiets opbygning

Her er et uddrag fra kompendiet Analytisk plangeometri:

Der er følgende sammenhæng mellem normalvektorer og retningsvektorer:

Sætning. Normalvektorer og retningsvektorer.

  • Hvis \vec{n} er en normalvektor for en linje, så er \hat{\vec{n}} en retningsvektor for linjen.
  • Hvis \vec{r} er en retningsvektor for en linje, så er \hat{\vec{r}} en normalvektor for linjen.

Vi kan forklare, hvorfor der er en sammenhæng mellem retningsvektorer og normalvektorer for en linje, ved at bruge definitionerne på retningsvektorer, normalvektorer og tværvektorer:

Hvis \vec{n} er en normalvektor for en linje l, så står \vec{n} vinkelret på l. Da \hat{\vec{n}} står vinkelret på \vec{n}, så er \hat{\vec{n}} parallel med l, dvs. at \hat{\vec{n}} er en retningsvektor for linjen.

Hvis \vec{r} er en retningsvektor for linjen l, så er \vec{r} parallel med l. \hat{\vec{r}} står vinkelret på \vec{r}, dvs. at \hat{\vec{r}} står vinkelret på l. Dermed er \hat{\vec{r}} en normalvektor for ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Geometri

[1]
Bedømmelser
  • 09-05-2021
    Givet af Underviser på Andet
    Jeg orker ikke at give 6 stjerner til alle de produkter jeg har brugt - for det er den karakteristik jeg har villet give dem alle-. Det er et fantastisk produkt I har fremstillet, og jeg har anbefalet studienet til alle der kunne tænkes at have brug for det -ikke mindst mit barnebarn- som netop har har taget matematik B. Så tak. Uno Romby Nielsen P.S. Jeg vender tilbage hvis nødvendigt.