Diskussion

Her kan du få ideer til at diskutere synspunkterne i “Forældreskabet har sejret ad h… til” og emnet om forældreroller i dag. Vi tager udgangspunkt i debatindlæggets synspunkter, men breder også diskussionen ud, så vi ser mere generelt på emnet.

Efter hvert afsnit finder du nogle forslag til tekster og synspunkter, som du kan bruge til at brede din diskussion ud. Nogle af dem støtter Thomas Skovbos synspunkter og kan bruges til at uddybe dem. Andre af dem er uenige med ham og kan bruges som modsætninger i din diskussion.

I debatindlægget berører Skovbo to sammenhængende temaer. Det ene tema kender du sikkert fra medierne under betegnelser som “curlingforældre” og “curlingbørn”. Det er et tema, der er knyttet nært til den moderne børneopdragelse. Det andet tema drejer sig om nutidens forældrerolle. Det handler blandt andet om balancen mellem engagement i børnene og tiden til et selvstændigt voksenliv.

Er moderne forældre blevet curlingforældre?

Du kan diskutere, om moderne forældre er blevet curlingforældre. Ifølge Thomas Skovbo nurser de deres børn alt for meget.

At udvise omsorg for deres børn og være til stede i deres liv er noget helt naturligt for de fleste forældre. Det er vigtigt for børnenes udvikling, at de vokser op i trygge rammer, hvor far og mor er der for dem.  Derfor er der også klare forventninger fra fx børnehaver og skoler, ja såmænd også gymnasiet, om at forældrene engagerer sig i deres børns liv. Man ved nemlig, at børn med engagerede forældre klarer sig bedst. Set fra det synspunkt er der ikke noget forkert i at være en såkaldt curlingforælder.

Risikoen kan være, at børnene bliver vant til, at forældrene tager sig af alle udfordringer. Det peger Thomas Skovbo også på i sit debatindlæg. Børnene får aldrig lært at tackle de problemer, som vi allesammen møder i vores tilværelse. Derfor bliver de alt for uselvstændige senere i livet. Set fra det synspunkt er det meget skadeligt, hvis forældrene blander sig børnenes liv.

Ser vi i dag en større tendens til, at...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind